Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Brak funkcji komputera pokladowego i problem ze sterowaniem glosowym

Przemo0007
05-09-16, 09:32
Witam
Szukalem na google, youtube a takze tutaj na forum i nie znalazlem odpowiedzi :/. Posiadam Ufoka z 2006 wersja EX z nawka i kamera cofania i pelna multimedialna kierownica z tempomatem. Wiec tak w Civic mojego kolego taka sama tylko wersja basic moze on przelaczac sie pomiedzy funkcjami komputera pokladowego tego na zegrach licznika po dluzszym przytrzymaniu "i" moze przechodzic po funkcjach ustawiac kasowanie trip A po tankowaniu ustawianie ostrzezenia o przekroczonej predkosci itp. w mojej zas opcje podstawowe czyli spalanie chwilowe ile na baku itp. sa normalnie ale po dluzszym nacisnieciu "i" mam tylko jedna funkcje wlaczenia lub wylaczenia ostrzezenia o przekroczeniu predkosci i sa one juz ustawione na 50km/h i 90km/h i nawet nie moge ich zmienic wg wlasnego uznania moge tylko wybrac czy je wlaczyc czy nie i wyjsc z menu ta strzalka nic innego probowalem na zaciagnietym recznym, na zgaszonym i zaplon na I i na II i dalej nic zawsze tylko ta jedna opcja. Czy istnieje mozliwosci ze w tej wersji EX ten komputer jest tak ubogi?:confused:
Kolejna sprawa mam z lewej strony przy dole kierownicy dwa rzedy przyciskow na dole geba z dymkiem i szczalka zakrecona powrotu i gorne przyciski geba i suchawa odbierania polaczenia i drugi szczlka zakrecona i telefon na rozlaczanie ogladalem pare filmikow na youtube i przerobilem ksiazke serwisowa i rowniez tutaj znalazlem jak inni ustawiali zeby polaczyc sie z telefonem lub wogole dostac sie do jakich kolwiek funkcji a u mnie lipa bo nie dosc ze sterowanie glosem zalacza sie tym dolnym przyciskiem gdzie jest tylko geba a nie geba ze sluchawka jak na filmikach u innych albo jak w opisie to na domiar zlego za kazdym razem gdy tylko cos nie powiem jest sorry say again albo pardom.... nawet komendy change language albo help czy phone set up nic kompletnie nie dociera za kazdym razem sry say again...
nie wiem czy mi sie udala taka pechowa wersja czy co? Pomoze ktos? pisze z gory ze szukalem i naparwde nie znalazlem nic co moglo by mi pomodz...

filipfm
05-09-16, 11:20
Bez zaciagnietego recznego widac tylko ustawienie ogranicznika.
Sterowania glosowego nie ma co uzywac bo 5x szybciej jest siegnac reka do klawisza/pokretla. Faktycznie uzywam tylko do parowania telefonu. Ale skoro zestaw Cie nie slyszy to moze mikrofon trafiony?
Bo HF faktycznie lubiły padać, ale wtedy nie działa w ogole :)

Przemo0007
05-09-16, 15:27
wlasnie zaciagam reczny i dalej nie moge wejsc w inne opcje tylko zauwazylem ze gdy zalaczam reczny nie pokazuje mi sie kontrolka na zegarach a chyba powinna co? i moze dla tego komputer stwierdza ze nie ma recznego zalaczonego bo kontrolka nie swieci? co moze byc przyczyna ze nie ma tej kontrolki od reczego? bezpiecznik czy cos innego?

uniu1
05-09-16, 20:29
co do sterowania głosowego sprawdź poszczególne moduły systemu przez uaktywnienie funkcji unit check, tam bedzie test mikrofonu
co do ograniczonego menu to jak zaciągasz ręczny czy zapala sie kontrolka?

Przemo0007
06-09-16, 21:15
probowalem wszystkiem mozliwe komendy glosowe ktore znalazlem w instrukcji i za kazdym razem jest please say again wiec nie wiem naprawde moze zeczywiscie cos z mikrofonem a z Tym menu to doszedlem do tego dokladnie jak piszesz jak zaciagam reczny nie mam kontrolki na zegarach wiec nie moge wejsc w dalesze menu :/ probowalem znalezc jakis bezpiecznik pod ten reczny ale nic nie znalazlem wiec moze ten dzyndzel od recznego nie odbija i moze trxeba rozebrac tunel srodkowy i dostac sie do tego przelacznika co wy na to?

uniu1
06-09-16, 22:23
jesli nie pokaze sie kontrolka recznego to nigdy nie wejdziesz do menu. Zdejmij tunel i sprawdz czy w ogóle dochodzi do recznego.
jesli mikrofoon nie działa to zadnej komendy nie przyjmie - zrób test w unit check bo z tego co napisałes wyżej nic nie wynika

Sprwdz jeszcze moduł BT pod osłoną nóg kierowcy moze ktos wypiął wtyczkę