Zobacz pełną wersję : przegub wewnętrzny do hondy - pomocy
Honda-B18C4
02-09-16, 16:54
Witam, od niedawna jestem posiadaczką civica 1.8 VTI 5D, B18C4 z 1998r i potrzebuje pomocy gdyż mój mechanik nie dał rady. Muszę zakupić przeguby wewnętrzne. Problem polega na tym, że zamiennik, który udało mi się kupić nie pasuje. Potrzebuje namiary na miejsce gdzie można kupić sprawdzone przeguby do tego modelu. Nie wiem czy w prawidłowym miejscu zakładam wątek nie karćcie mnie w swym gniewie jestem tylko kobietą ;)
Pokaz swoja fotę to wybaczymy :p
http://www.armon-technika.pl
rafik54321
02-09-16, 17:29
Myślę że chłopaki wybaczą :D ...
A teraz napiszmy coś pożytecznego - osobiście nigdzie, ale to nigdzie nie widziałem pasujących przegubów wewnętrznych do angielki (czyli wersji 5D). I to nie tylko do VTI. :(
Bardzo prawdopodobne, że albo trzeba będzie szukać używanej półosi, albo szukać nowej kompletnej półosi :/ .
Jedyną opcją wydaje się wziąć wymontowany przegub i biegać po hurtowniach, choć i tutaj może być źle (gdyż w swoich tabelkach nie mają wszystkich wymiarów).
Osobiście kiedyś kupiłem przegub który frezami pasował, średnicą pasował, wszystkie podane wymiary pasowały oprócz długości kielicha która nie była podana :/
A i jeszcze ważna sprawa na koniec - przeguby wewnętrzne lewy i prawy NIE SĄ TAKIE SAME!
Honda-B18C4
02-09-16, 18:28
A co Panowie myślą o regeneracji? Dzwoniłam już w wiele miejsc i nigdzie nie mają wewnętrznych, zostaje regeneracja? Na stukajacych już daleko nie zajade a doprawdy nie wiem co robić Może ktoś kupił kiedyś jakiś zamiennik który pasował i może polecić sklep. W serwisie zaproponowali cene 3tys :( aż tak to chyba nie kocham swojej hondy
Spytaj w motomaxie na bank pomogą.
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Honda-B18C4
02-09-16, 18:44
Spytaj w motomaxie na bank pomogą.
Tam miałam regenerowana półos. Tam też zaproponowali regeneracje przegubu za 450zl, więc chyba tylko regeneracja mi zostanie
I chyba tak będzie najlepiej, chyba że znajdziesz dobra kompletna połoske co jest dość ciężki tematem ;))
Kolega wyżej podał link do firmy, która chyba i na allegro jest bo ja od nich do swojej zamawiałem. Przegub się trochę różni ale pasuje. Na allegro też chyba są.
Podalem link do firmy gdzie wszystko maja.
Dzwonisz podajesz wymiary Swojego przegubu i zamawiasz.
Jakosc bdb, rok juz upalam ich przeguby wewnetrzne i zewnetrzne, wytrzymuja bez problemu, wiec do normalnej jazdy beda az za dobre :-)
Jak uslyszalem cene u nich to myslalem ze przeguby beda z plasteliny :p a jednak cena dobra i produkt dobry
Myślę że chłopaki wybaczą :D ...
A teraz napiszmy coś pożytecznego - osobiście nigdzie, ale to nigdzie nie widziałem pasujących przegubów wewnętrznych do angielki (czyli wersji 5D). I to nie tylko do VTI. :(
Bardzo prawdopodobne, że albo trzeba będzie szukać używanej półosi, albo szukać nowej kompletnej półosi :/ .
Jedyną opcją wydaje się wziąć wymontowany przegub i biegać po hurtowniach, choć i tutaj może być źle (gdyż w swoich tabelkach nie mają wszystkich wymiarów).
Osobiście kiedyś kupiłem przegub który frezami pasował, średnicą pasował, wszystkie podane wymiary pasowały oprócz długości kielicha która nie była podana :/
A i jeszcze ważna sprawa na koniec - przeguby wewnętrzne lewy i prawy NIE SĄ TAKIE SAME!
Już kilka razy pisalem na forum i poraz dziesiąty powtórzę. Driveshaft ma pasujące przeguby wewnętrzne. W moim temacie na pierwszej stronie jest indeks części.
Dziękuję, pozdrawiam.
A pani miała kontakt że mną. Mam nadzieję że skorzysta z moich rad i napisze maila do Driveshaft.