Zobacz pełną wersję : problem z odpalaniem na zimnie
szymon1777
02-11-05, 16:43
mam taki problem z odpalaniem do tego czasu wszystko bylo ok ale jak temp schodzi ponizej 4 stopni to kiepsko pali musze go krecic gdzies z 3 sek i dopiero zaskakuje co jest? dodam ze niemam diesla :mrgreen:
to dodaj jeszcze jaki model masz wogóle :? bo mój D13B2 tez troszku kręci jak zimny ten typ już tak ma :)
szymon1777
03-11-05, 10:04
6g 3d silnik 1.4 dokladnych oznaczen nie pamietam
przyczyn moze byc cala masa, ja bym zaczal od sprawdzenia swiec i kabli wysokiego napiecia
"(...)w niskich temperaturach przed uruchomieniem zapłonu należy zastosować ssanie wciskając dwa - trzy razy pedał gazu. Odpalać sprzęgle. Jeśli zapłon nie jest możliwy -
przy rozruchu pulsować delikatnie gazem(...)"
"(...)w niskich temperaturach przed uruchomieniem zapłonu należy zastosować ssanie wciskając dwa - trzy razy pedał gazu. Odpalać sprzęgle. Jeśli zapłon nie jest możliwy -
skad Ty to wziąłeś :?: :lol: Przecież tak się robiło z gaźnikowymi...
skad Ty to wziąłeś :?: :lol: Przecież tak się robiło z gaźnikowymi...
www.honda.lub.pl
Moj D13B2 tez nie odpala jak trzeba na zimnym. Co prawda idzie od pierwszego strzalu, ale musze przytrzymac z 4-7 sekund. Ale to zazwyczaj po nocy. Bo jak zostawie gdzies auto na powiedzmy 6 godzin i ono spokojnie w tym czasie 'ostygnie' to odpala lepiej. Najgorzej jest jak dluzej posotoji.
Sposob odpalania opisany powyzej nic nie daje ;(
Problemy wystepuja przy probie odpalania zarowno na LPG jak i na benzynie.
Swiece mam nowe (3 tygodnie). Moze to kwestia akumulatora?
Moj D13B2 tez nie odpala jak trzeba na zimnym. Co prawda idzie od pierwszego strzalu, ale musze przytrzymac z 4-7 sekund. Ale to zazwyczaj po nocy. Bo jak zostawie gdzies auto na powiedzmy 6 godzin i ono spokojnie w tym czasie 'ostygnie' to odpala lepiej. Najgorzej jest jak dluzej posotoji.
Sposob odpalania opisany powyzej nic nie daje ;(
Problemy wystepuja przy probie odpalania zarowno na LPG jak i na benzynie.
Swiece mam nowe (3 tygodnie). Moze to kwestia akumulatora?
Jeździsz na LPG??
Spróbuj przed zgaszeniem podczas jazdy przełączyć sie na bene, odczekaj tą nocke i zobacz jak będzie rano gadał... Ale na paliwku pal. :)
Jeździsz na LPG??
Spróbuj przed zgaszeniem podczas jazdy przełączyć sie na bene, odczekaj tą nocke i zobacz jak będzie rano gadał... Ale na paliwku pal. :)
Jezdze na LPG,ale zawsze ostatni kilometr jazdy przelaczam na benzyne i rano tez odpalam na benzynie, ale to nic nie pomaga. Tak samo slabo odpala.
Bez wzgledu czy na benzynie czy na gazie i tak wam szybciej nie odpali ten typ juz tak ma no chyba ze ktoś znajdzie czułe miejsce i dotrze w sedno sprawy o co w tym chodzi ale watpie to chyba juz fabryczne. To by było na tyle może już czas zamknąć ? ;)