Zobacz pełną wersję : Rura dolotu D15Z8
Cześć,
pękła mi rura dolotowa od puszki filtra do kolektora, czy muszę szukać rury od D15Z8, czy inne będą pasowały zamiennie? Widziałem na alledrogo rury na przykład do 1.6 - mają one taki zakrzywiony dodatkowy wężyk w połowie długości, czy taka podeszlaby?
Co to jest ten wężyk - rezonator? Wydawało mi się, że rezonator jest z przodu puszki filtra, chyba, że to tylko w D15Z8.
Z góry dzięki
Nie wiem jaką rolę pełni ta dodatkowa rurka ale jak coś to mam taką na sprzedaż wala mi się po piwnicy. Wszystkie dolotowe były takie same w Dserii z poziomą przepustnicą.
Nie wiem jaką rolę pełni ta dodatkowa rurka ale jak coś to mam taką na sprzedaż wala mi się po piwnicy. Wszystkie dolotowe były takie same w Dserii z poziomą przepustnicą.
Nie wszystkie, D14Z4 miały dodatkowe wejście na czujnik temp powietrza.
Cześć,
pękła mi rura dolotowa od puszki filtra do kolektora, czy muszę szukać rury od D15Z8, czy inne będą pasowały zamiennie? Widziałem na alledrogo rury na przykład do 1.6 - mają one taki zakrzywiony dodatkowy wężyk w połowie długości, czy taka podeszlaby?
Co to jest ten wężyk - rezonator? Wydawało mi się, że rezonator jest z przodu puszki filtra, chyba, że to tylko w D15Z8.
Z góry dzięki
Cud, to guma, musiałeś zadźgać nożem jak coś ciąłeś pod maską, nieważne. D14 ma dziure na odme i czujnik temp bez dodatkowej ślepej kiszki. D16 z tym wężykiem ma dodatkowo dziure(chyba trzecią) na środku? po co nie wiem, B18 ma tylko dziure na czujnik temperatury i ślepą kiszke. Z wężykiem czy bez to jeden sam wiesz co, ważne żebyś miał gdzie wsadzić czujnik temp i odme dlatego d16 i b18 odpadają.
bartek_levis
23-08-16, 08:36
d14a8, d14z4, d15z8 maja pasującą rurę.
d14a8, d14z4, d15z8 maja pasującą rurę.
Z4 ma jedna dziurkę więcej ;)
bartek_levis
24-08-16, 09:18
no kurde gdzie ? ostatnio dałem koledze do z4 rurę od mojej a8 i było ok nie widziałem tam nic więcej fakt że ma 340 kkm nalotu i pękła na harmonijce ale 3 dziury tam nie widziałem
Sprawdzałem u siebie rurę dolotu i na tej harmonijce też mam popękane i to tak dość z tego co widzę... 352kkm mam przejechane. Chyba trzeba będzie poszukać stożka :D