Zobacz pełną wersję : Brak zapłonu po wymianie przewodów WN.
Witam! Czy spotkał się ktoś z was z takim przypadkiem, że po wymianie przewodów WN auto nie chciało odpalać? Po wymianie z powrotem na stare- na których auto odpalało teraz już nie odpala. Nadmieniam, że miałem podejrzenia co do pełnej sprawności aparatu zapłonowego, czasem jakby auto pracowało na trzech cylindrach, niezależnie od prędkości obrotowej jak i uchylenia przepustnicy. Pacjent to ED6 z D15B2.
Wody nie ma w kanałach świec?
Przeczyść sobie kopułkę tak żeby była sucha i przetrzyj trochę 'szczotki' papierkiem ściernym (oczyść z osadu). Jeżeli auto nie odpala to możesz mieć problem i mogła paść cewka. Miałem taki sam przypadek ze sprawdzaniem iskry, auto przestalo nagle odpalac, wymiana cewki pomogla :)
Ciekawe rzeczy. Dziękuję za odpowiedź Damianie.
zmieniałes kabel po kablu czy wszystkie na raz? Mogłes popie*dolić kolejność. Czy po prostu widać po świecy jak sprawdzasz podczas kręcenia na wyjętej, ze nie ma iskry?
Więc tak... Zmieniony filtr paliwa, zmienione przewody wn, nowe świece zapłonowe. Ciśnienie paliwa jest, górny wtrysk rzyga jak głupi, iskra jest na każdej fajce. Dziw mnie bierze jedynie dlatego to fakt, że świece po kręceniu silnikiem są suche- nie śmierdzą paliwem. Ma ktoś jakieś pomysły?
Odpowiem krótko. Dbajcie o swoje masy. W tym przypadku zabrakło jej na bloku. Spaliła się cewka. Dopiero na zapasowym aparacie odpalił.
Wody nie ma w kanałach świec?
Przeczyść sobie kopułkę tak żeby była sucha i przetrzyj trochę 'szczotki' papierkiem ściernym (oczyść z osadu). Jeżeli auto nie odpala to możesz mieć problem i mogła paść cewka. Miałem taki sam przypadek ze sprawdzaniem iskry, auto przestalo nagle odpalac, wymiana cewki pomogla :)
a tak się rzucałeś.. :)