Zobacz pełną wersję : Mimi me z D15Z6 na D16Y8 ?
Witam
A wiec mam pytanko czy komp i głowica od D16Y8 starczy żeby to zahulało jako ze i jedno ma vteca i drugie oraz obydwa sieniory sa na OBD2 ?
Domyslam sie ze pasek rozrzadu od d16y8 bedzie jeszcze potrzebny.
Prosze o jakies konkretniejsze info :-)
Pozdrawiam
Odświeżam temat.
Teoretycznie na dzień dobry można zyskać 10 koni, plus większe możliwości modzenia dalej.
Oprócz głowicy, co będzie potrzebne na takie mini-me?
jest temat o modyfikacji d15z1 to sa pochodne silniki, poczytajcie, generalnei trzeba zmienic tloki a zeby to zrobic trzebaz zmienic korbowody i wal i generalnei najlepiej zmienic silnik...
Ale D15Z1 jest trochę inny niż D15Z6, i z tego co wyczytałem na forum, sama głowia powinna wystarczyć (bez ruszania dołu) : http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=6930&page=3
Nawet udzielałeś się w tym temacie Rem36:p
Odlew glowicy silnika d15z6 w wiekszosci przypadkow ma te same oznaczenia co glowica od d16y8. Z tego co wiem i sam sie do tego przymierzam wystarczy wymienic walek w d15z6 na y8, ponoc rocker arma - chociaz tu sa podzielone opinie i jest juz micro me:] Nie wiem co z kompem w tym przypadku, ale ja bede na obd 1 przechodzil. Slyszalem ze ponoc walek od d16z6 tez spokojnie podchodzi.
Grzesiek(H)
14-11-08, 11:18
Jak coś to mam wałek z klawiaturą od y8 jak i całą głowice:D