Zobacz pełną wersję : zawieszenie MB6
misiek1590
15-08-16, 11:29
witam Wszystkich czy ktos juz z was zakladal tulejki od olkusza jak tak to pomozcie mi ktory model wybrac bo pilnie musze juz wymienic z gory dziekuje za pomoc :)
jak nie jezdzisz jakoś sportowo tylko normalnie to bierz czerwone.
Chodzi Ci o twardość tulejek? Jeśli tak to sam musisz zdecydować czy chcesz twardo, czy zależy Ci jedynie na wymianie gum na "wieczne" poliuretany. Jak dokonałem drugiego wyboru. Tyle tylko że wstawiłem poliuretany z firmy Strongflex. We wrześniu miną dwa lata jak na nich jeżdżę i wszystko jest OK. Mam zmienione wszystkie gumy w tylnim zawieszeniu i stabilizatorze. Jedynie duże cukierki mam na gumach OEM.
misiek1590
16-08-16, 00:27
Czasami wiadomo że trzeba poszaleć ale głównie zależy mi teraz na bezpieczniej jeździe i jaka wsadzić dokładnie jak wygląda i długość mi chodzi
Olkusz nie sprzedaje wg modelu auta?
misiek1590
17-08-16, 00:36
Możliwe ale chwilowo a dokładniej od 15 do 22 maja przerwę
Czerwone poli z olkusza sa troszke twardsze od OEM tulejek, natomiast zolte poli sa juz bardziej twardsze. Strongflex nie ma juz w ofercie czerwonych poli. Ja na twoim miejscu bral bym zolte na tyl z olkusza, bo beda bardziej trwalsze i raczej nie odczujesz jakos ze sa twardsze. Na tylni stab potrzebujesz gumy 18 mm o ile masz stab z mb6. I dla potomnych maly cukierek 31mm, ja wzialem 32 mm i za duzy jest, a teraz musze odsylac i wymieniac. Duze cukierki to najlepiej OEM, bo poli nie wytrzymuja za dlugo.
misiek1590
17-08-16, 20:17
Mi chodzi o rozmiar tulejek z przodu dokładny