Zobacz pełną wersję : Amortyzatory Crx a 6gen
Witam,pytanie techniczne...
Czy przekładał ktoś kiedyś amortyzatory z Crx-a (Rexa) do 6 gena hatchback??
I jak z pasowaniem tego wyszło?:)
Z góry dzięki za odpowiedź
Zasadnicze pytanie. Ktorego CRXA? Sa 3 generacje. Przypuszczam, ze chodzi Ci o 2g. Amortyzator bedzie mial mniejszy skok o okolo 40mm, napewno bedzie mniejsze tlumienie, ze wzgledu na mniejsza mase calkowita oraz napewno troche nie odpowiednio zestawione tlumienie dla Civic VIg, gdyz rozlozenie masy jest zapewne inne. Kolejne pytanie, co bys chcial tym osiagnac?
Tak..chodzi o 2 gena.
Auto ma jeździć w różnego rodzaju sprintach,Kjs itp
Czyli z Twojej wypowiedzi wynika żeby dać sobie spokój...
Dodam taką ciekawostkę,że kiedyś kupiłem bilsteina z 6 gena i założyliśmy do 5 gena...efekt był rewelacyjny,ale możliwe,że parametry tego amortyzatora zadziałały korzystnie w 5 genie.
Ps.Czy w jakimś modelu hondy są identyczne amorki jak w 6 genie?
Dzięki Tiga!
Na poczatek zastanowil bym sie w co warto zainwestowac, moze na poczatku wcale nie w zawieszenie, a w opony :) Jak zawias ma byc dobry to bedzie drogi. Nie ma pół srodkow. Ale tez trzeba bedzie pomyslec o lepszych oponach, co by to zawieszenie moglo zaczac prawidłowo pracowac. Czyli jakby nie patrzeć podwojny wydatek.
Hmm,trochę już jeżdżę i wiem,że opona to w sumie najważniejszy czynnik:)
Kupiłem teraz 6 gena z b18c4 i jest tam z przodu kayaba agx ,a tył tylko sportowa sprężyna.
Dlatego też chcę zmienić na bilsteina. Gośc ma do sprzedania z Crx-a ,ale w takim razie odpuszczę temat.
Ps. Lepiej gwinta za około 3,3,5 tyś czy amorki bilsteina z eibachem np?
jesli na KJS to lepiej od regulacj wysokosci lepiej wziac cos, co ma regulacje twardosc, kyb agx wydaja sie rozsadne do takich jazd, do tego sprezyny np. hr - 35mm, eibach chyba za miekki na taka jazde jest. gwint ma ta zalete, ze mozesz zejsc nisko, co jest zbedne w Twoim przypadku moim zdaniem.