Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Silniczek regulacji lampy(szybkie pytanie)

Smolar
27-08-08, 00:30
Witam,czy silniczek elektrycznej regulacji z lampy LEWEJ,podejdzie do lampy PRAWEJ?Chodzi mi o Civica Ej9
Z gory dzieki za odpowiedz

Sławek
27-08-08, 07:25
Nie podejdzie.

lakazs
27-08-08, 10:58
Dlaczego nie ?

Ja u siebie zmieniałem lampy na serie, jak składałem je po myciu nie patrzyłem jaki biorę. Jak leci.

Producent nie sadzę, że robi 2 różne dokładają do tego pieniądze.

Lampa Valeo

Sławek
27-08-08, 12:26
Albo Valeo mają takie same, albo udało Ci się włożyć od razu prawidłowe. :D
Są lampy Valeo i Stanley, w jednych (a może we wszystkich) silniczki mają budowę dopasowaną do kształtu lampy, i nie da się założyć lewego zamiast prawego, dlatego są na nich oznaczenia L i P, ja zamawiając na allegro do siebie dostałem nie na tę stronę co trzeba, i musiałem odsyłać, bo nie dało się go nawet wcisnąć.
Albo prościej- te silniczki które się przykręca wkrętami, różnią się między sobą na 100%, i nie da się ich zamienić, a te wciskane to nie jestem pewien.:rolleyes:

lakazs
28-08-08, 23:06
Wiec w Valeo się nie roznia.

Smolar
29-08-08, 00:05
No i dzis sie rozwialy moje watpliwosci,wiec pojechalem po silniczek i koles mial,ale na jakies 4 bolce,wiec faktycznie sa dwa rodzaje,a te co ja mam ,te wciskane bez wkretow pasuja bez znaczenia bo z jednej lampy do drugiej przelozyc sie dalo bez problemu..dzieki :)

lakazs
30-08-08, 01:00
Wiec:

Stanley'e są NIEZAMNIENNE
Valeo są ZAMIENNE

Do zamknięcia.

jurekkiller
21-05-09, 14:56
panowie szybkie pytanie. Czy silniczki od lamp stanleya podejda do valeo?

Sławek
21-05-09, 17:19
Nie podejdą.

Piotrek_87
14-07-10, 18:29
Witam.
Mam takie pytanie. Czy da radę wyjąć silniczek regulacji (ten wciskany) z lampy prawej (od pasażera) bez wyjmowania lampy? Bo w przypadku lampy od kierowcy jest lepsze dojście, a w tej drugiej właśnie ciężko...
Auto to Civic VI gen. 3D HB 99r.

embargo
14-07-10, 22:24
W valeo tak w stanley nie.

Piotrek_87
15-07-10, 21:14
Próbowałem właśnie go wyjąć, ale nie daję rady, bo z tyłu brak miejsca żeby go wyciągnąć:/ Może coś źle robie? Przekręcam o ćwierć obrotu i próbuje wyciagnąć do tyłu...

mafia35
16-07-10, 16:08
Musisz mocno pociągnąć. Silniczek w reflektorze zakończony jest kulką. Ona natomiast jest w zatrzasku. Musisz użyć siły :)

Piotrek_87
16-07-10, 23:03
Tylko boje sie żebym czegoś nie połamał... Ale spróbuje.
Dzięki za rady, chociaż czarno to widze żeby poszło bez ściągania lampy...

Piotrek_87
18-07-10, 20:41
Ok, udało się wyciągnąć silniczek z lampy. Jednak ten biały trzpień zakończony kulką wychodzi swobodnie z silniczka. Czy tak powinno być czy silniczek jest uszkodzony? Bo jak uruchomiłem elektryczną regulację to luzem nie reagował, manualnie też nie.

spychu
19-07-10, 21:36
ZA daleko go wysunąłeś. Musisz docisnąć ten biały trzpień i manualnie kręcić silniczkiem tak jakbyś chciał podnosić lampę wtedy wskoczy spowrotem na gwint i będzie ok.

Silniczka nie trzeba wyciągać na siłę. Wystarczy jak już obrócisz i wyciągniesz silniczek z obudowy lampy, że tak go przekręcisz aby kulka wyszła z boku mocowania przy odbłyśniku i nie używasz wtedy absolutnie żadnej siły i zajmie to góra 2 sekundy :)