Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : patent na wiszaca podsufitke

mat2432
03-08-16, 23:13
witam
macie jakis sposób na wiszącą podsufitke nie che jej wyciagac i oklejąc od nowa, jakies klipsy może cos takiego?

pafels
03-08-16, 23:21
pinezkami przypnij

Radzyn
03-08-16, 23:39
pinezkami przypnij

Lepszy jest zszywacz tapicerski, tylko żeby zszywki były max 0,8 cm, bo inaczej wyjdą przez dach!

Dobra pożartowaliśmy, a teraz na serio - dużo na tym forum napisano na temat opadającej podsufitki.
Rozwiązania są dwa (nie licząc jazdy bez podsufitki lub z opadającym baldachimem):
- oddajesz do tapicera (ceny podawane przez forumowiczów 250-600 zł)
- kupujesz materiał i klej Bonaterm (łączny koszt 87-110 zł + Twoja robota)

Masz też szansę opatentować coś swojego.
Potrzeba matką wynalazków! ;)

pafels
04-08-16, 00:55
ja z tymi pinezkami to serio mowilem, jezdzilem tak dwa lata, sufut wygladal jak ten z rolce Rolls-Royce'a :p pasażerom o dziwo tez sie to podobalo, taki indywidualny sufit :D tylko trzeba uważać zeby przypadkiem pinezka nie spadła na fotele, mi się to nie zdarzylo ale dość często patrzylem zeby nikt nie mial kujacej niespodzianki rodem z gimnazjalnej ławki

Radzyn
04-08-16, 01:03
dość często patrzylem zeby w d... nie weszła zanim się wziąłem za robotę na tylnym siedzeniu
;)

Szczur[R]
04-08-16, 09:24
dość często patrzylem zeby nikt nie mial kujacej niespodzianki rodem z gimnazjalnej ławki
dlatego ja użyłem zszywacza :D

rafik54321
04-08-16, 11:16
Na pinezki też jest jeszcze jeden patent żeby je wkleić na kropelkę :P . Ja jeszcze poleciałem takim patentem że powbijałem je sobie w karton i strzeliłem siwym sprey'em (bo akurat miałem). Jak się równo powpina to wyglądają jak fabryczne, a koszt śmieszny - pinezki kosztują z 2zł może? Kropelka też z 2zł.

MichałCK
04-08-16, 13:39
Temat do zamknięcia, nie robić śmietnika, a używać mózgu i wyszukiwarki. Mamy podobny temat gdzie wszystkie pytania/odpowiedzi zostały wyczerpane.

Andurill
05-08-16, 09:07
Klej i strzykawka z igłą ja tak zrobiłem nic nie widać pięknie jest, strzykawka z igłą insulinowa, punktowo dajesz klej. Tylko nie przesadzaj z klejem lepiej dac więcej punktów niż kilka dużych.

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Piotreczek12
05-08-16, 13:45
a jaki ten klej ?

MichałCK
05-08-16, 19:28
a jaki ten klej ?

np. boterm/butapren

Radzyn
05-08-16, 21:43
Chciałbym zobaczyć jak Bonaterm (prawie to samo co Butapren) przechodzi przez igłę strzykawki. Jakiejkolwiek grubości.
Ale OK - temat brzmi "patent na wiszącą podsufitkę", więc może takowe się tu pojawią.

bolo741
06-08-16, 17:19
Klej i strzykawka z igłą ja tak zrobiłem nic nie widać pięknie jest, strzykawka z igłą insulinowa, punktowo dajesz klej. Tylko nie przesadzaj z klejem lepiej dac więcej punktów niż kilka dużych.

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

moglbys zrobic zdjecie podsufitki i ewentualnych miejsc gdzie dales klej przez strzykawke ? Chcialbym zobaczyc jak wygladaja miejsca gdzie dales klej

Piotreczek12
07-08-16, 21:00
ja dałem na klej tapicerki i gówno w****iłem się i kupiłem kropelkę i przez kropelkę punktowo wcisnąłem co prawda mam teraz takie przeźroczyste od kropelki punkciki, ale mi to nie przeszkadza ale problem z podsufitką znikł

Radzyn
08-08-16, 01:12
problem z podsufitką znikł

Wrzucić jakieś zdjęcia, jeśli w tym wątku mają się pojawiać "patenty", to niech będzie widać co to warte.

Piotreczek12
09-08-16, 19:04
https://zapodaj.net/5c13adcd5b269.jpg.html Tak to wygląda mi to nie przeszkadza, ale można też gdzieś poszukać np plastikowych zatyczek do konfirmantów lub papierowych i pozatykać te klejone punkciki wtedy będzie wyglądać jak salon :D

mat2432
11-08-16, 01:28
Wiem że powinno się całą podsufitke zdemontowac i zrobic to profesionalnie ale chyba nie ma sensu juz to robic bo to koszt i wiek civica przynajmniej w moim przypadku... Szukam po prostu sposobu na zlikwidowanie tego baldachimu bez dużego szpecenia bo to denerwuje zwłaszcza jak sa szyby otwarte :/

Radzyn
11-08-16, 05:20
https://zapodaj.net/5c13adcd5b269.jpg.html Tak to wygląda mi to nie przeszkadza, ale można też gdzieś poszukać np plastikowych zatyczek do konfirmantów lub papierowych i pozatykać te klejone punkciki wtedy będzie wyglądać jak salon :D

Nie wygląda, tzn. nie załączyłeś zdjęć.

Wiem że powinno się całą podsufitke zdemontowac i zrobic to profesionalnie ale chyba nie ma sensu juz to robic bo to koszt i wiek civica przynajmniej w moim przypadku... Szukam po prostu sposobu na zlikwidowanie tego baldachimu bez dużego szpecenia bo to denerwuje zwłaszcza jak sa szyby otwarte :/

Jeśli chodzi o wiek auta, to wszyscy mają zbliżony, przeważnie 96-00.
Koszt - 87 zł (materiał i klej kupiony bezpośrednio w hurtowni, z wysyłką ok. 110).
+ trochę pracy

Piotreczek12
11-08-16, 18:32
Poprawione :D