PDA

Zobacz pełną wersję : Panewki? D17A9 - diagnoza oraz ew. rozwiązanie

SimplyClean
03-08-16, 22:16
Cześć, mam do was kilka pytań. Mianowicie, dziś, właściwie to przed chwilą zaczęło coś stukać :D

https://youtu.be/AfHOSC4sHPo

Jakie mogą być przyczyny? Z góry przesądzone że to panewki? Czy może popychacze(?) bo obiło mi się o uszy że jest taka możliwość. Generalnie dźwięk (wydaje mi się) pochodzi raczej z górnej części silnika. Autko dziś straciło trochę na mocy. Ogólnie silnik nie był w najlepszym stanie, co prawda - przyśpieszał jak należy ale pobierał olej w sporej ilości, były prawdopodobnie lekkie przedmuchy - z otworu na bagnet wyrzucało delikatnie, tak że unosiło go troszkę.

Dalsza część, jakie rozwiązanie dla jakich przypadków? Co zrobić jeśli poszedł dół, po prostu wrzucić spód z 1.6? Co jeśli góra? Interesuje mnie ekonomiczne rozwiązanie ale żeby w miarę dorównywało osiągami. Docelowo ma tam trafić inne serducho, ale jeszcze nie czas na to - budżet się organizuje. Niestety muszę podratować jakoś teraz sytuację ponieważ nie mam drugiego samochodu a codziennie dojeżdżam do pracy po 30km w jedną stronę.

bunkerites
04-08-16, 11:31
Jedz do Adama na Kokotów 282.Postawi trafną diagnoze oraz od razu wyceni robote

SimplyClean
04-08-16, 11:53
Adama znam, dziś prawdopodobnie się*tam wybiorę. Nie wiem tylko czy nie zabiję jej do końca tą*drogą. Rano ją*odpaliłem na chwilę i była cisza - nic nie stukało.