PDA

Zobacz pełną wersję : Kilka pytań MB6

Gruby22
02-08-16, 00:36
Cześć. Dziś znów mam kilka pytań odnośnie civica a konkretnie planowanych przeze mnie modyfikacji. Chciałbym abyście powiedzieli mi plusy i minusy zaproponowanych rozwiązań. Pomimo, że szukalem nie znalazłem konkretnych odpowiedzi.

1. Stary właściciel dorzucił mi stożek simota. Warto go montować? Jednak lepiej jak brzmi głośniej :v Wady/zalety?
http://www.vlandauto.com/media/catalog/product/cache/1/image/1200x1200/be685779a1a5695c04ca312917218986/s/i/simota-h003f.jpg -wygląda on tak. Jeśli miałbym go zakładać to potem trzeba jechać do gazownika, żeby ustawił wszystko pod nowy filtr czy cos?

2. Planuję zakupić jakiś wydech końcowy. Szukam głośniejszego wydechu, ale nie takiego który będzie kojarzył się z typową pierdzącą hondą. Cena tak do 450 zł.
Jakie polecacie i dlaczego? (widziałem podobny temat, ale jednak tamta osoba szukała pogranicza miedzy hałasem, a cichą pracą)

3. Chciałbym wymienić kierunki na czerwone oraz pozycje, mijania i drogowe na zimną biel. Jakie żarówki polecacie? Najlepiej gdybym dostał linki. Tutaj chciałbym wydać do 180zł. Głównie chciałbym, żeby kierunki były widoczne, a nie że za dnia nie będzie ich widać (takie coś mam w podświetleniu tablicy rejestracyjnej)

4. Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z neonami? Jakie jest za to mandat i czy samo wyłączenie wystarcza podczas zatrzymania?

Przepraszam za zadawanie głupich pytań, ale nie moglem znaleść odpowiedzi w wyszukiwarce, a jestem początkującym forumowiczem, w dodatku przygoda z samochodami również dopiero sie zaczęła, więc niektorzy mogą uznać moje pytania za głupie, ale lepiej zapytań niż coś zrobić źle ;d

fełtek
02-08-16, 06:17
Witaj.
1. Stozek nie. Oryginalna puszka tak.
2. Mar-tec.pl
3. Czerwone niedozwolone. Zimna biel Osram (sa różne można wybierać, niebieska poświata czy biała)
4. Nie smiem zapytać do czego.

Bartko
02-08-16, 13:09
4. http://www.homemadelemonade.pl/wp-content/uploads/2012/12/Jak-wybrac-choinkę-631x459.jpg

Gruby22
02-08-16, 19:23
4. http://www.homemadelemonade.pl/wp-content/uploads/2012/12/Jak-wybrac-choinkę-631x459.jpg

Hehe, śmieszny jesteś :) jednak to mój samochód, który ma sie podobać mi, wiec dzięki za fajne obrazki z neta, ale jak nie chcesz pomóc to nie musisz wgl pisac.

Witaj.
2. Mar-tec.pl
3. Czerwone niedozwolone. Zimna biel Osram (sa różne można wybierać, niebieska poświata czy biała)

1. Oke, to zostaje narazie przy fabryce.
2. Dzieki :)
3. Osramy właśnie oglądałem, więc jeśli polecasz to raczej je wezmę.
4. Po prostu lubie wszelkiego rodzaju świecidła i stojąc czasem z kumplami, czy podczas wspolnych wypadów miałbym coś co mi sie podoba :D

rafik54321
02-08-16, 22:35
Z tego co wiem w PL neony można mieć, ale nie można ich włączać (czyli w praktyce ich mieć nie można). Cały ten bajer to byś miał tylko do podświetlenia na parkingu. Do tego w angielce niespecjalnie jest gdzie te neony wstawić, bo cała podłoga jest masakrycznie płaska i nie będzie jak neonów schować (chyba że wymienisz progi).

Gruby22
02-08-16, 22:59
Z tego co wiem w PL neony można mieć, ale nie można ich włączać (czyli w praktyce ich mieć nie można). Cały ten bajer to byś miał tylko do podświetlenia na parkingu. Do tego w angielce niespecjalnie jest gdzie te neony wstawić, bo cała podłoga jest masakrycznie płaska i nie będzie jak neonów schować (chyba że wymienisz progi).

Właśnie o taką odpowiedź mi chodziło :D Przekonało mnie to, że neon trzeba odpuścić i przeznaczyć środki na wydech-->silnik :D

Jeszcze mam pytanko odnośnie wydechu. Jak już wspominałem póki co jestem zielony i myślę nad http://saiti.home.pl/final/index.php?route=product/product&path=68_151_234&product_id=704#!prettyPhoto[gallery]/0/ . da radę póki co? Nie będzie pierdział jak typowa honda ? :D Wybaczcie, że meczę, ale wolę dowiedzieć się od kogos kto sie zna :p

fełtek
03-08-16, 06:24
Polecilem Ci firme Mar-tec czyli DjHammera nie dlatego żebyś szukał w Proex 😁
Proex dużo gorzej wykonany. I raz kupiłem myśl być dźwięk,a nie było, czyli przeplacilem bo mogłem sobie kupić serie za grosze.
Jak napiszesz czy zadzwonisz do DjHammera wszystko ci doradzi.

bochen.gfc
07-08-16, 21:03
Witaj.
2. Mar-tec.pl
X2

Sam wróciłem do puszki i cieszę się lepszym dołem. Ewentualnie sportowa wkładka i dolot zimnego i bedziesz Pan zadowolony.

Jeżeli chodzi o DJ Hammera jestem zgodny z Felkiem. Mam caly układ od niego i tez jestem mwga zadowolony.