PDA

Zobacz pełną wersję : Em2 swap na k24

kkucharek2
01-08-16, 18:50
Witam. Posiadam honde civic VII gen coupe z 2004 i interesuje mnie swap na coś mocniejszego a mianowicie na k24a2 od hondy accord type s. Swapa zapewne robił będę robił sam wiec chciałbym sie dowiedzieć co dokładnie bym musiał zmienić w swoim civicu aby to wszystko miało ręce i nogi.
Z tego co wyczytałem:
-sanki pasują
-łapy silnika przespawać
nie wiem co z resztą, prawdopodobnie kupuje całego accorda (anglika oczywiście) wiec części będę miał

kkucharek2
02-08-16, 09:10
http://www.civicforum.pl/showthread.php/45336-D17A9-cos-zaczelo-stukac
Mój temat na drugim forum. Swapa ze streama ogarnę bo wszystko pasuje... trochę dłubania. Bardzie interesuje mnie swapa na k24 kupiłbym accorda anglika. Z tego co wiem to wiązka nie podejdzie bo ma inne wtyczki kabinowe i trzeba wiązkę od civica k20.. druga rzecz to skrzynia od k20 civica. I nie wiem jak z przepustnica bo jest elektryczna czy to ogarnąć czy wrzucić jakąś na lince.
(em2 rozkładam to na części coś mogę pominąć z d17a9)

ELCOMO
02-08-16, 11:42
Cześć
To Ty, do mnie dzwoniłeś. K24A3 to po pierwsze :) po drugie nie pasuje z niego nic poza silnikiem :) skrzynia nie podejdzie i sanki również. Można wsadzić skrzynię z accorda po zabawie z zamocowaniem tego w komorze silnika. Tak jak rozmawialiśmy, wszystko zależy od budżetu. Możesz zrobić swap na 160KM, 200KM lub bawić się we franka z K24 lub wsadzić nawet cały K24. Zależnie od tego którą drogą podążysz układa się listę części niezbędnych do wykonania takiego swapa. Ważne tez jest na jakim kompie będziesz chciał to odpalić i czy będzie seria czy coś więcej. Masz pytania, dzwoń, pisz :) chętnie pomogę. Wykonałem już kilka swapów w EM2 i w różnych konfiguracjach. Pzdr

kkucharek2
02-08-16, 11:52
Dzięki właśnie rozmawiałem z bratem i lecę ze stream-em. A potem słupek k24a3 i komp od k20a2. Jak się wyrobię z kasą to wstawię odrazu słupek k24a3 a ten że streama sprzedam. Mówił że wrazie coś to też ogarniasz wiązkę.

seba8927
27-10-17, 21:46
Cześć
To Ty, do mnie dzwoniłeś. K24A3 to po pierwsze :) po drugie nie pasuje z niego nic poza silnikiem :) skrzynia nie podejdzie i sanki również. Można wsadzić skrzynię z accorda po zabawie z zamocowaniem tego w komorze silnika. Tak jak rozmawialiśmy, wszystko zależy od budżetu. Możesz zrobić swap na 160KM, 200KM lub bawić się we franka z K24 lub wsadzić nawet cały K24. Zależnie od tego którą drogą podążysz układa się listę części niezbędnych do wykonania takiego swapa. Ważne tez jest na jakim kompie będziesz chciał to odpalić i czy będzie seria czy coś więcej. Masz pytania, dzwoń, pisz :) chętnie pomogę. Wykonałem już kilka swapów w EM2 i w różnych konfiguracjach. Pzdr

Witam,a możecie podpowiedzieć z grubsza jaki jest koszt samej przekładki takiego k24 do EM2 ?I czy macie namiary na kogoś kto się tym zajmuje?Pozdrawiam

kkucharek2
27-10-17, 22:27
Witam,a możecie podpowiedzieć z grubsza jaki jest koszt samej przekładki takiego k24 do EM2 ?I czy macie namiary na kogoś kto się tym zajmuje?PozdrawiamElcomo robi takie swapy uderzaj do niego ale koszt co najmniej 10 k

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka