PDA

Zobacz pełną wersję : Civic 97r 3D - elektryczne szyby, jak podłączyć?

dile123
27-07-16, 15:49
Witam, kupiłem Honde i gościu dał mi do niej mechanizm elektrycznych szyb z bocznymi i wszystkim. Ale jest pewien problem bo nie mam pojęcia jak to podłączyć i do tego zauważyłem że jest to z Anglika ale to nie będzie mi przeszkadzało po prostu pasażer będzie mógł mi otworzyć szybę xd bardzo liczę na pomoc kogoś ogarniętego bo wcześniej nie miałem nic wspólnego z elektryka a chciałbym to zrobić sam. Z góry dziękuję.

NickDoZmiany
27-07-16, 16:09
Zmiana wiązki na elektryczną (czyli cała kabinówka) - a jeżeli chcesz się obyć bez tego to musisz zrobić "na krótko", plus do bezpieczników po zapłonie, minus masa i tak z obu stron, jednakże nie będziesz mógł posługiwać się bez przekaźnika drugą stroną (nie będziesz mógł otwierać/zasuwać szyby pasażera, pasażer będzie mógł) - wnioskując Ty otwierasz swoją tylko i wyłącznie przyciskiem, a pasażer swoją, On nie ruszy Twojej, a Ty jego . Tak jak chcesz się obyć bez zmiany wiązki :p

dile123
27-07-16, 16:13
Okej a masę to tak jak tube od razu do aku?

NickDoZmiany
27-07-16, 16:17
Masa to masa, możesz ją podpiąć pod dowolne miejsce (buda), może być i akumulator, choć preferuje budę ;) Odkręć sobie jąkąś śrubkę która dotyka budy i pod nią daj kabelek i dokręć żeby się trzymał - i ani go nie widac i nie przeszkadza.