Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Piszczący problem!

Perdub
27-07-16, 10:48
Na początek witam wszystkie Panie i wszystkich Panów!

Parę dni temu odebrałem swoją solkę od mechaników z nowym sprzęgłem i wszystko wydawało się być w porządku do czasu kiedy zaczęło mi coś cholernie piszczeć. Ciężko jest mi dokładnie opisać gdzie to piszczy ale strzelam ,że to okolice skrzyni. W każdym razie czy to na luzie czy podczas jazdy coś bez przerwy piszczy. Ustępuje dopiero wtedy gdy wciśnie się pedał sprzęgła, w zasadzie wystarczy ,że położy się nogę na pedale i jest cisza. Pojechałem z powrotem do mechaników bo od razu do głowy wpadło mi łożysko w skrzyni, jednak mechanik stwierdził, że to na 100% nie jest łożysko bo wiadomo nowe sprzęgło ,tylko pompa sprzęgła. Fakt pompa już dobrze się spociła, i nadaje się już do wymiany ale nie jestem pewien czy ona może być przyczyną takich pisków. Co o tym sądzicie? Mechanik ma rację, czy po prostu będzie szukał coraz to innych rzeczy byle by jeszcze raz nie ściągać skrzyni? Pozdrawiam i liczę na Wasze opinie.

pablo__89
27-07-16, 22:31
Był wymieniany przy tej okazji uszczelniacz wału ?

Perdub
28-07-16, 00:13
Kompletnie sprzęgło z rozrządem. Właśnie wróciłem z wieczornego rajdu i usłyszałem kolejny problem. Jadąc przy jakichś budynkach przy redukcji biegu słychać jakieś dziwne szeleszczenie. Ciężko mi nawet określić co to był za dźwięk. W każdym razie przed wymianą sprzęgła żadnych niepokojących odgłosów nie słyszałem.