Zobacz pełną wersję : Panewki korbowodwe bez otworów na natrysk?
Jestem świadomy, że rzadko kto ma tutaj h22 ale mam pytanie,
Dziwnym trafem panewki korbowodowe Taiho pod H22a nie posiadają otworów na natrysk na denka tłoka a ori hondowskie go mają.
Pytanie brzmi czy jest to wada produkcyjna czy jest to aż tak nie istotne, że producenci zamienników nie robią tych otworów w panewkach korbowodowych?
Dodam, że w głównych i w Oem i w Taiho są te otwory.
jaki by to silnik nie byl jak fabryczne mialy to i zamiennik miec powinien szkoda zeby sie dziury w tlokach po jakims czasie zrobily
Tak samo z panewkami Taiho jest w b18b1/b20z1/b20b3
Dzwoniłem czy to nie jest jakaś gada i otrzymałem info że wszystkie są takie
Nie miałem odwagi ich założyć jakoś :/
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
uroki zamiennikow albo klasc dobre albo wcale ludzie szkoda roboty i silnika miales racje ze tego nie zalozyles
uroki zamiennikow albo klasc dobre albo wcale ludzie szkoda roboty i silnika miales racje ze tego nie zalozyles
No tylko ze te zamienniki to Taiho które teoretycznie idą na pierwszy montaż ;P
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Sorry Panowie ale temat dawno rozwiązałem :)
Moje h22a jest z pierwszego wypustu i ma korby z h23 przez co są te otwory a w kolejnych h22 już ich nie było :)
A panewki taiho to bdb jakość ja osobiście nawierciłem te otwory w panewkach i po temacie :)
Ale tak na prawdę nie trzeba tego robić i wszystko gra :)
Ja panewki TAIHO wsadziłem "na pałę" do Y8 w Del Solu turbo, zero pasowań, poprzednie poprzycierane, ale wał gładki. Wsadziłem i jeździło, a i raz silnik olej zgubił przez pęknięcie przewodu (u kolejnego właściciela zgubił drugi raz). Nie miały otworów, a żyły :)
panewki zyly ale dluzsza mete ndenko tloka bez natrysku moze zrobic dobranc szzegolnie na lpg moze nie po tys km czy po 2 ale po prawdopodobienstwo spore