Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Panewki korbowodwe bez otworów na natrysk?

FaziRBK
18-07-16, 17:45
Jestem świadomy, że rzadko kto ma tutaj h22 ale mam pytanie,
Dziwnym trafem panewki korbowodowe Taiho pod H22a nie posiadają otworów na natrysk na denka tłoka a ori hondowskie go mają.
Pytanie brzmi czy jest to wada produkcyjna czy jest to aż tak nie istotne, że producenci zamienników nie robią tych otworów w panewkach korbowodowych?
Dodam, że w głównych i w Oem i w Taiho są te otwory.

romekex
09-08-16, 00:07
jaki by to silnik nie byl jak fabryczne mialy to i zamiennik miec powinien szkoda zeby sie dziury w tlokach po jakims czasie zrobily

Jedras
09-08-16, 06:40
Tak samo z panewkami Taiho jest w b18b1/b20z1/b20b3

Dzwoniłem czy to nie jest jakaś gada i otrzymałem info że wszystkie są takie
Nie miałem odwagi ich założyć jakoś :/

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

romekex
10-08-16, 23:55
uroki zamiennikow albo klasc dobre albo wcale ludzie szkoda roboty i silnika miales racje ze tego nie zalozyles

Jedras
11-08-16, 06:34
uroki zamiennikow albo klasc dobre albo wcale ludzie szkoda roboty i silnika miales racje ze tego nie zalozyles
No tylko ze te zamienniki to Taiho które teoretycznie idą na pierwszy montaż ;P

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

FaziRBK
14-08-16, 22:13
Sorry Panowie ale temat dawno rozwiązałem :)
Moje h22a jest z pierwszego wypustu i ma korby z h23 przez co są te otwory a w kolejnych h22 już ich nie było :)
A panewki taiho to bdb jakość ja osobiście nawierciłem te otwory w panewkach i po temacie :)
Ale tak na prawdę nie trzeba tego robić i wszystko gra :)

Saiti
15-08-16, 11:59
Ja panewki TAIHO wsadziłem "na pałę" do Y8 w Del Solu turbo, zero pasowań, poprzednie poprzycierane, ale wał gładki. Wsadziłem i jeździło, a i raz silnik olej zgubił przez pęknięcie przewodu (u kolejnego właściciela zgubił drugi raz). Nie miały otworów, a żyły :)

romekex
15-08-16, 17:00
panewki zyly ale dluzsza mete ndenko tloka bez natrysku moze zrobic dobranc szzegolnie na lpg moze nie po tys km czy po 2 ale po prawdopodobienstwo spore