Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : modyfikacje hani

lordmesek
18-07-16, 00:05
Witam.
Posiadam org civica vii 5d z silnikiem 1,6. Poszukuję pomocy odnośnie modernizacji.
1) początkowo chciałem wsadzić tu k20a2 lecz z powodów finansowych i złożoności projektu zrezygnowałem.
Chce się zająć delikatnym podkręceniem mojego d16v1. 110km to trochę za mało, chciałbym wyciągnąć coś kolo min. 150km. W jaki sposób polecacie podniesienie mocy tego motoru. Proszę o opinie, sugestie, własne doświadczenia oraz jeśli to możliwe ew wydatki z tym związane.
2) zawieszenie chciałbym mieć nieco bardziej twardsze - od razu powiem że nie szykuję sprzętu na tor ect, tylko samochód do codziennej jazdy ale żeby dawał i trochę frajdy. Standardowe zawieszenie kiepsko radzi sobie z zakrętami przy większych prędkościach i w ogóle masakrycznie się buja nawet przy większych podmuchach na autostradzie.
Co polecacie. Cały nowy gwint czy wystarczyło by wymiana sprężyn. Nie chcę też by auto było nie wiadomo jak twarde.
3) wydech, co w tej kwestii możecie mi podpowiedzieć.

Oraz oczywiście pi razy oko mniej więcej jakie to mogą być koszta. Czy po prostu nie będzie taniej poszukać jakiejś type-rki dla siebie a tego zostawić dla rodziny. Bo jeśli kwoty mogą być podobne to nie było by sensu :)

Proszę o sugestie na powyższe tematy.
Modernizację zacząłem już jakiś czas temu. Na forum można znaleźć tem odnośnie zmiany wnętrza z type-s.

Pozdrawiam:Marcin.

bunkerites
18-07-16, 00:22
Oj dużo pieniążków tu masz projekt ep2.Musisz się zalogować http://www.ep-klub-forum.pl/viewtopic.php?t=2793&postdays=0&postorder=asc&start=0

Troche tysięcy wydasz a sam tego nie zrobisz