PDA

Zobacz pełną wersję : coś mi stuka z tyłu podczas hamowania ruszania i przyspieszania po hamowani

SCKAPE
17-07-16, 20:56
jak w temacie coś mi stuka z tyłu podczas hamowania ruszania i przyspieszania po hamowaniu.
sprawdzilem juz wszystko co mi do glowy przyszło - kazda srobe w tylnim zawieszeniu i hamulcach, kazda gume. nie znalazlem zadnych luzów nigdzie... co to moze byc???

Michał102
17-07-16, 21:27
Może bak?

SCKAPE
17-07-16, 22:19
hmmm... moze - tego nie bralem pod uwage! ide obcykać! Dzieki!!

jak komus cos nieszcze wpadnie do glowy to niech pisze...

Michał102
17-07-16, 22:23
Wpadłem na to bo u mnie też coś czasem stuknie, a cały zawias jest sztywny i luzów nigdzie nie mam.
bak jest "powieszony" na takich jakby pasach i może tam robi się jakiś mały luz i bak obija o bude. Wydech pomijam, bo to pewno obadałeś :)

SCKAPE
18-07-16, 00:57
Niestety ti nie bak...
to tez nie wydech, nie akumulator w bagazniku, nie kable od aku, nie oczka od harnesów...

Czy może być jakieś uszkodzenie budy powiedzmy które moze sprawiac ze taki stukot bedzie? Coś co mogłem przeoczyć a ktoś miał?

barnie
18-07-16, 07:39
Mi kiedyś pukało mocowania tylnego stabilizatora, przy hamowaniu i przyśpieszaniu, te do których przykręcasz gumowe obejmy, po dokręceniu problem ustał, ale skoro piszesz, że sprawdziłeś cały zawias... to nie wiem, wydech Ci się nie obija o coś?

SCKAPE
18-07-16, 14:13
stab nawet nie drgnie

nitro2112
20-07-16, 12:16
Jesteś w 100% pewny, że ten hałas z tylnej części auta dochodzi? Bo wewnętrzne przeguby też lubią stukać w takich sytuacjach.

SCKAPE
24-07-16, 02:59
Przyczyna zlokalizowana i naprawiona.
Dla kogoś kto może mieć ta przypadłość w przyszłości - była to uszkodzona i wygięta śróba trzymająca tylnia podpórkę (nad wachaczem) ASR-a.