Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Połowa oświetlenia wnętrza przestała działać

d3zet
15-07-16, 16:00
Dziwny problem. Odpalam wczoraj wieczorem samochód i podświetlenie radia nie działa (prócz diody która sygnalizuje, że w odtwarzaczu znajduje się dysk), oraz oświetlenie nawiewu również (prócz zielonej diody która sygnalizuje pozycje nawiewu (cyrkulacje)). Na początku pomyślałem, że to bezpiecznik, lecz bezpiecznik nr 14 (7.5A) wydaje się być OK, nie jest przepalony.

Czyżby kilka żarówek padło na raz? To nie dziwne?

buri
18-07-16, 14:21
Dziwny problem. Odpalam wczoraj wieczorem samochód i podświetlenie radia nie działa (prócz diody która sygnalizuje, że w odtwarzaczu znajduje się dysk), oraz oświetlenie nawiewu również (prócz zielonej diody która sygnalizuje pozycje nawiewu (cyrkulacje)). Na początku pomyślałem, że to bezpiecznik, lecz bezpiecznik nr 14 (7.5A) wydaje się być OK, nie jest przepalony.

Czyżby kilka żarówek padło na raz? To nie dziwne?

mialem identyczną sytuację i u mnie to byl wlasnie bezpiecznik (nie pamietam ktory nr), mimo ze nie wygladal jak przepalony, wiec moze po prostu go wymień i zobacz czy bedzie ok

Artur S.
19-07-16, 19:28
Witam,
podepnę się z pytaniem: czy przycisk od obiegu otwartego powinien być podświetlony? Dzisiaj zauważyłem, że z dwóch odpowiedzialnych za obieg podświetlony jest tylko przycisk ten od zamkniętego i nie wiem - czy zaczynają już mi lecieć żarówki (ostatnio wymieniałem oświetlenie schowka po stronie pasażera), czy też tak ma być. Swoją drogą po prawie 9 latach powinienem znać kokpit na pamięć, a tymczasem...wstyd mi ;)

Pzdr- Artur

dublo2
20-07-16, 06:13
czy przycisk od obiegu otwartego powinien być podświetlony?
Tak, powinien się świecić :D