PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z hamulcami

Johnson
11-07-16, 23:55
Siemanko.
Wracałem dzisiaj do domu, hamując na światłach zauważyłem że mam dziwnie miękki hamulec, zjeżdżam na pobocze, sprawdzam płyn - w normie, dobra zamykam maskę jadę dalej, na chwilę się poprawiło, wróciłem do domu, zaparkowałem i z ciekawości trochę popompowałem i w pewnym momencie coś walnęło i pedał do samej podłogi schodzi bez żadnego oporu. Na przeglądzie ostatnio usłyszałem że prawe tylne koło się lekko poci, szybko patrzę sprawdzam ale nic, żadnego wycieku.. Dzwoniłem do brata, opisuję mu co sie stało i mówi mi że przewód mi strzelił.. Wymieniałem jakiś czas temu przed przeglądem wszystkie klocki. Obstawiam że to zapocenie to przez niedokręcony zaworek.. ale teraz co? faktycznie przewód?

A, dodam że jak trochę pompowałem pod domem to słyszałem tak jakby sprężyny, pewnie od szczęk z tyłu..

kazik2_h9w3
12-07-16, 07:38
Plamy pod autem nie ma po pompowaniu??

Johnson
12-07-16, 08:38
zaraz po tym jak pierdyknęło to nie było a teraz deszcz pada...

Johnson
12-07-16, 19:38
dobra. mały update, postanowiłem wjechać do garażu, odjechałem od płota, zaciągam ręczny i pompuje hamulcem, plamy pod przednimi kołami i z tyłu coś chyba też kapnęło, w garażu już kapało tylko z jednego koła, dźwigam auto, zdejmuje koło a tam wszystko ufajdane, dziura w przewodzie że aż dziękowałem Innosowi, że to pieprznęło dopiero jak już zaparkowałem pod domem..
teraz pytanko.. z jakiego auta ewentualnie ogarnąć te przewody (w razie gdybym musiał długo czekać na te konkretne do ej6) i czy wymieniać tylko przód czy wszystkie 4.. oraz czy może lepiej zainwestować w przewody w oplocie?

airman
18-07-16, 23:35
Zwykły zamiennik powinieneś dostać bez problemu, powinien podejść każdy do civic 5,6 gen z tarczami z tyłu. No chyba ze masz bęben...to od bębnowych.

Moim zdaniem wymień ten zepsuty a resztę sprawdź tylko czy faktycznie nic się przy nich nie dzieje.