Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Honda Cibic V 1.4 1997r.

Civicowy22
06-07-16, 17:53
Witam. Mam problem z moja honda. Mianowicie:
- zeby odpalic trzeba dodac gazu ( niewazne czy cieply czy zimny)
- skacze na obrotach ( minimalne obraty to jakies 200 obrotow a max 1500 na zimnym silniku a gdy sie rozgrzeje to skacze od 900 do 1000-1100)
- przegrzewa sie ( trzeba czesto dolewac plynu)
- bierze sporo oleju.
Jakies porady ? Czy juz raczej nie da rady jej uratowac? :-(

kamil19
10-07-16, 21:42
Kolego pierwsza rzecz to nie ten dział, druga rzecz to że nie masz V generacji tylko VI skoro jest z 97 roku bo V generacja była produkowana do 1996 roku jeśli się mylę proszę mnie poprawić;) Wychodzi mi to na uszczelkę pod głowicą tylko nie pasuje mi to że oliwę pije. Sporo tzn ile? Robi się na korku wlewu oleju tzw masło? Dymi obficie na biało? Szczegółów więcej napisz.

cichykzn
22-08-16, 17:47
V gen był do 95 roku ;) jak bierze olej to musi dymić i masz wtedy silnik do remontu bo pierścienie poszły, wątpię że palujesz ciągle do odciny i tylko na wysokich obrotach ci dymi bo wtedy to by były uszczelniacze zaworowe. A jak do tego gotuje ci wodę to masz wysrana uszczelkę pod głowicą a obroty to może łapać lewe powietrze, najlepiej olej ten silnik i szukaj drugiego bloku bo szkoda w niego kasę ładować. Za 1500 klocka złapiesz dobry silnik np jakieś d16y3 czy d16b2 i zrobisz swap i będziesz mieć spokój ze wszystkim a tak to władujesz 2000 albo 2500 co najmniej i ciągle z czymś będzie problem

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka