Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : kody błędów pytanie

albercik20
03-07-16, 13:23
Witam tak jak w poprzednich tematach mam problem z obrotami i hamowaniem zrobiłem wczoraj test diagnostyczny zamieszczam Filmik https://www.youtube.com/watch?v=ANc48a5fFwk&feature=youtu.be zgodnie z moimi obliczeniami może źle policzyłem ale wychodzi na to że z silnika mam błąd 3-10-14 a z ABS 15-16-18-54-61 "w temacie jestem zielony" stąd moje pytanie co oznaczają te kody błędów a dokładniej to w takim bądź razie co mam zrobić ? wymienić ? dla przypomnienia podczas hamowania znosi mi w prawą stronę i pojawia się kontrolka ABS kontrolka włącza się i gaśnie i tak cały czas a jeśli chodzi o obroty to mam problem jak się zagrzeje falują obroty od 0 do 1000 i samochód gaśnie tak samo podczas jazdy wcisnę sprzęgło obroty spadają do 0 skoczą do 1000 i falują tak się dzieje na benzynie na gazie jest dużo lepiej nie faluje za bardzo i nie gaśnie przedwczoraj odłączyłem silniczek krokowy to od razu zgasł po odłączeniu wtyczki od map sensora wszystko było ok wywaliło check ale obroty stały na 900 nie falowały po dodaniu gazu idealnie spadały na 900 czuć było delikatne rzucanie silnikiem ale było o niebo lepiej po włożeniu wtyczki problem wrócił bardzo prosiłbym o pomoc może te kody coś wyjaśnią za pomoc bardzo dziękuje ! :)

kazik2_h9w3
03-07-16, 14:37
Na poczatek proponuje umyć silniczek krokowy bo jeden blad dotyczy wlasnie jego masz tez blad map sensora ale pewnie powstal po tym jak go odpinales i jeszcze blad czujnika temp powietrza w kolektorze ssacym
Z abs nie pomoge

albercik20
03-07-16, 15:47
Witam jeszcze raz dzisiaj usunąłem kody błędów ABS zrestowałem kompa nauka oczywiście po tym przejażdżka samochodem i znowu samodiagnostyka samochód nie pokazał żadnych błędów ani silnika ani ABS ja już go nie rozumiem....