Zobacz pełną wersję : ktory silnik wybrac??????
A wiec jako iz mam dosc siedzenia i ratowania mojego 1.3 chcialbym zapakowac nie tyle potwora a inny silnik moje prytanie brzmi czy silnik z VI gena 1.5 na Vtecu pojdzie zapakowac do EG3?badz mam jeszcze opcje Coupe 1.5 ale automat bd problem z wiazkami badz zalozeniem manuala mysle o s20?mam takie dwie opcje do zakupienia sa auta w calosci na chodzie potrzeba mi opini i czy to nie znow droga krzyzowa
Aby cos zamienic z silnika eg3 to musisz zmienic cala elektryke, bak itd
silniki d serii pasuja zamiennie,
najmniej roboty(a i tak bedzie jej w ciul) masz z silnikiem z 5 gena OBD1, czyli np d15b7 z coupe, ale musisz miec wiazke kabine, silnikowa, bak z pompa paliwa,
Co do automatu i roznic w wiazkach to nie podpowiem. Jesli masz problem z ogarnieciem gaznika w d13, to moze lepiej byloby kupic wiazke obd1 z bakiem i zrobic mpfi i wywalic gaznik? Auto po wywaleniu gaznika dobrze sobie radzi i wzgledem d15 nie odczujesz roznicy.
Aby cos zamienic z silnika eg3 to musisz zmienic cala elektryke, bak itd
silniki d serii pasuja zamiennie,
najmniej roboty(a i tak bedzie jej w ciul) masz z silnikiem z 5 gena OBD1, czyli np d15b7 z coupe, ale musisz miec wiazke kabine, silnikowa, bak z pompa paliwa,
Co do automatu i roznic w wiazkach to nie podpowiem. Jesli masz problem z ogarnieciem gaznika w d13, to moze lepiej byloby kupic wiazke obd1 z bakiem i zrobic mpfi i wywalic gaznik? Auto po wywaleniu gaznika dobrze sobie radzi i wzgledem d15 nie odczujesz roznicy.
no wlasnie za cene potrzebna do gratow mpfi moge miec jedno z aut w calosci dlatego tez sie zastanawiam, ze z coupe mi wszystko podejdzie to wiem tyle ze nie wiem jak jest z automatem wlasnie napewno sprzeglo ale komp czy sie nie roznijakos specjalnie , a 6 gena nie widzialem rozlozonego i do konca nwm jak wglada sparawa wiazek kabinowka napewno odpada tam jest pelny wtrysk takze mysle ze szlo by podpiac pod wiazke z z6 czy innego vitka.
Akcja nie warta świeczki trzeba będzie wszystko przełożyć chyba że za jakieś grosze rozbitka trafisz a Twoja buda to igła :) i warto zrobić jej upgrading
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
;2723974']Akcja nie warta świeczki trzeba będzie wszystko przełożyć chyba że za jakieś grosze rozbitka trafisz a Twoja buda to igła :) i warto zrobić jej upgrading
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
no buda byla gruntownie remontowana malowana 2 miechy temu wiec raczej by mi zalezalo zeby cos z tym zrobic
Ja bym założył normalnie MPFi, a pozniej sie zastanawial ewentualnie nad swapem(ale napewno nie d15, szkoda roboty, d13 jest lepsza jednostka wedlug mnie), jak poszukasz tanio gratów to wcale dużo nie zaplacisz, zwlaszcza ze coupety zdarzajasie czesto na zlomach.
pomysle nad tym mpfi moze z vitkiem odrazu poszukam czesci i zobaczymy przy okazji moje 1.3 uratowane kombinowalem w cewkami i innymi modulami pradami dorwalem znajomego ktory mial 1.3 na wrak rejsy podminilem aparat pale i szok auto chodzi a nie chcailem wydac pre zl na uzywke... dzieki za pomoc