Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : czy silnik D15b7 mozna zastapic innym bez wiekszych przeróbe

neo77
01-11-05, 12:18
szukam silnika D15b7, i ciezko jest cos znalesc spelniajacego moje oczekiwania..dlatego zastnawim sie czy pasowal by do Hondy z roku 1993 (wersja amerykanska) inny model, moze ktos jzu to robil? albo ma do sprzedania taki silnik?

mighty
01-11-05, 12:43
mozesz wsadzic serie D albo B (ale wtedy jest troche wiecej zachodu). robiło to kupa ludzi :)

kosiniak
01-11-05, 13:08
kazda D seria bez problemu!!! z seria B juz inazcej ale nie ciezko :)

Sabinka
01-11-05, 15:06
jak interesuje Cie d15b7 albo cos z niego to ja mam,u mnie byl zmieniany z d15b7 na d16z6 i wszystko ok

rAku*
01-11-05, 15:11
To ja sie podczepie
Jak mam d13b2 to przy swapie na d16 musialbym wiazke tez zmieniac ?
Przy swapie na ktory silnik nie trzeba zmieniac wiazki, czy trzeba przy kazdym ?

pozdro.

LIO
01-11-05, 15:42
szukam silnika D15b7, i ciezko jest cos znalesc spelniajacego moje oczekiwania
a jakie masz oczekiwania ?

jak interesuje Cie d15b7 albo cos z niego to ja mam,u mnie byl zmieniany z d15b7 na d16z6 i wszystko ok

tu jeden po bardzo dobrych pieniadzach i jeszcze jedno oglosznie widzialem w dziale sprzedam

i napisz jaki teraz masz silnik, bo niestety nie chcialo ci sie uzupelnic profilu, a my wróżkami nie jestesmy

neo77
01-11-05, 17:30
profil uzupelniłem :-) . oczekiwania...poprostu teraz jezdzi mi na 3 tłokach i nie oplaca sie tego naprawiac. wiec szukam czegos w dobrym stanie a zawezajac szukanie tylko do D15b7 troszke nie ułatwia zakupu. najlepiej jak bym wstawil 160 konny ale po rozmowie z mechanikiem powiedzial mi ze wzmocnienia ramy moga nie wytrzyamac itd..wiec reasumujac potrzebuje wstawic taki silnikzeby mechanik mial jak naj mniej roboty bo wtedy koszta sa standardowe a jak zacza sie przerobki wieksze to niestety nie stac mnie na to.

LIO
01-11-05, 17:46
nic nie trzeba wzmacniac
najprosciej jest wsadzic Tobie D15B7
prawie tak samo łatwo D16Z6 125KM, jedynie poza silnikiem musisz wsadzic komp od tego silnika i poprowadzic dwa dodatkowe kabelki elektryczne

sajmon1100
01-11-05, 21:54
profil uzupelniłem :-) . oczekiwania...poprostu teraz jezdzi mi na 3 tłokach i nie oplaca sie tego naprawiac. wiec szukam czegos w dobrym stanie a zawezajac szukanie tylko do D15b7 troszke nie ułatwia zakupu. najlepiej jak bym wstawil 160 konny ale po rozmowie z mechanikiem powiedzial mi ze wzmocnienia ramy moga nie wytrzyamac itd..wiec reasumujac potrzebuje wstawic taki silnikzeby mechanik mial jak naj mniej roboty bo wtedy koszta sa standardowe a jak zacza sie przerobki wieksze to niestety nie stac mnie na to.
kup blok z głowicą od d15b2 ,przezuc tylko swój kolektor dolotowy i aparat ( z tego b7
i juz masz d15b7