Zobacz pełną wersję : czy silnik D15b7 mozna zastapic innym bez wiekszych przeróbe
szukam silnika D15b7, i ciezko jest cos znalesc spelniajacego moje oczekiwania..dlatego zastnawim sie czy pasowal by do Hondy z roku 1993 (wersja amerykanska) inny model, moze ktos jzu to robil? albo ma do sprzedania taki silnik?
mozesz wsadzic serie D albo B (ale wtedy jest troche wiecej zachodu). robiło to kupa ludzi :)
kazda D seria bez problemu!!! z seria B juz inazcej ale nie ciezko :)
jak interesuje Cie d15b7 albo cos z niego to ja mam,u mnie byl zmieniany z d15b7 na d16z6 i wszystko ok
To ja sie podczepie
Jak mam d13b2 to przy swapie na d16 musialbym wiazke tez zmieniac ?
Przy swapie na ktory silnik nie trzeba zmieniac wiazki, czy trzeba przy kazdym ?
pozdro.
szukam silnika D15b7, i ciezko jest cos znalesc spelniajacego moje oczekiwania
a jakie masz oczekiwania ?
jak interesuje Cie d15b7 albo cos z niego to ja mam,u mnie byl zmieniany z d15b7 na d16z6 i wszystko ok
tu jeden po bardzo dobrych pieniadzach i jeszcze jedno oglosznie widzialem w dziale sprzedam
i napisz jaki teraz masz silnik, bo niestety nie chcialo ci sie uzupelnic profilu, a my wróżkami nie jestesmy
profil uzupelniłem :-) . oczekiwania...poprostu teraz jezdzi mi na 3 tłokach i nie oplaca sie tego naprawiac. wiec szukam czegos w dobrym stanie a zawezajac szukanie tylko do D15b7 troszke nie ułatwia zakupu. najlepiej jak bym wstawil 160 konny ale po rozmowie z mechanikiem powiedzial mi ze wzmocnienia ramy moga nie wytrzyamac itd..wiec reasumujac potrzebuje wstawic taki silnikzeby mechanik mial jak naj mniej roboty bo wtedy koszta sa standardowe a jak zacza sie przerobki wieksze to niestety nie stac mnie na to.
nic nie trzeba wzmacniac
najprosciej jest wsadzic Tobie D15B7
prawie tak samo łatwo D16Z6 125KM, jedynie poza silnikiem musisz wsadzic komp od tego silnika i poprowadzic dwa dodatkowe kabelki elektryczne
sajmon1100
01-11-05, 21:54
profil uzupelniłem :-) . oczekiwania...poprostu teraz jezdzi mi na 3 tłokach i nie oplaca sie tego naprawiac. wiec szukam czegos w dobrym stanie a zawezajac szukanie tylko do D15b7 troszke nie ułatwia zakupu. najlepiej jak bym wstawil 160 konny ale po rozmowie z mechanikiem powiedzial mi ze wzmocnienia ramy moga nie wytrzyamac itd..wiec reasumujac potrzebuje wstawic taki silnikzeby mechanik mial jak naj mniej roboty bo wtedy koszta sa standardowe a jak zacza sie przerobki wieksze to niestety nie stac mnie na to.
kup blok z głowicą od d15b2 ,przezuc tylko swój kolektor dolotowy i aparat ( z tego b7
i juz masz d15b7