PDA

Zobacz pełną wersję : D15B2 stozek

pacha
25-08-08, 02:17
Hejka co myslicie o montazu filtra stozkowego do D15B2 ?jest sens zakupu jakiejs Power Rury i filtra np z dostepnych kompletów na allegro?

BARTAS998
25-08-08, 11:53
Tych z allegro nie warto zakladac. Ja mam AEMa w moim D15B2 i jest fajnie, niby dokreca szyciej do konca, ale cudow sie nie spodziewaj, kupowalem stozek glownie ze wzgledu na dzwiek. Na forum ktos sprzedaje nowe suche stozki AEM, poszukaj.

A wogole to jest taki temat kolego.

skolopendra
25-08-08, 12:06
o wkładkach ,filtrach i stożkach jest temat w innym dziale :confused:

pacha
25-08-08, 16:35
Wiem wiem poniosło mnie w tym dziale..:-) tez nie myśle o jakiś strasznych przyrostach mocy ale wlasnie o odgłos silnika...na allegro jest komplet z power rurą +filtr za okoł 200zeciszy co myślicie nad tym...albo power rure wykonać samemu a tylko filtr dkupić ..co o tym myslicie ??

tomiek
25-08-08, 21:59
Jeśli chodzi Ci tylko i wyłącznie o odgłos silnika to zdemontuj rezonator. Wyjdziesz na plus z kasą.
Jeśli chodzi Ci o przyrost mocy, to mini-me na b7 przynajmniej.
Według mnie inne działania przy tym silniku nie mają sensu...

seb1500
26-08-08, 00:28
no właśnie... jak jest z tym rezonatorem? kiedyś miałem Isuzu 1.5 diesla i była to dla mnie zabawka - zdemontowałem rezonator i każdy wiedział ze znajomych że to ja jadę. nie buczał alle dźwięk był charakterystyczny... tylko czy ten rezonator nie poprawia w serii doprowadzenia powietrza? czy po wywaleniu tego silnik nie jest gorzej zaopatrywany w powietrze ?

pacha
26-08-08, 02:49
w dodatku gdzie jest ten rezonator i jak go wyjąć?

mizer
26-08-08, 09:50
To ta pucha w blotniku pod filtrem powietrza ( nie mylic z sama czarna obudowa filtra powietrza :D )

tomiek
26-08-08, 10:32
Rezonator zamontowany jest dla klientów "prywatnych", żeby poprawić własności dźwiękowe dolotu - wyciszyć.
Po wyjęciu rezonatora odczuwałem charakterystyczny ryk, który dla mnie był zbyt głośny. Zamontowałem więc CAI wprost do puszki filtra i jest tak jak chciałem.
Jeśli zdemontujesz rezonator, samochód będzie głośniejszy na większych obrotach. Może lekko poprawi sie dynamika, ale nie jestem pewien...