Zobacz pełną wersję : Jaki silnik w 1,5i Ls
Mógłby mi ktos powiedzieć jaki silnik (oznaczenie) jest w Civicu 3D z 1996r. o oznaczeniu na klapie 1,5i Ls?
D15Z8 to jest Vtec-e o ile się nie mylę ;) .
ja mam ten rok i model i jest pod maska D15Z6 :D
A czym się różnią 8 od 6? D15Z6 to też Vtec-e?
nie wiem czym sie roznia, ale D15Z6 to jest VTEC-E
A jakiej mocy są te silniki, Z6 ponoć 115KM, wg Hondatech.pl, a Z8?
a co to w ogole jest z8? 1,5 ils mial silnik d15z6 115KM vtec-e
a Z8?
D15Z8 SOHC VTEC 2 PGM-FI, kat. 114KM Civic 5d/Aero 1.5i, 1.5iLS MB3/MB9 97-00
makinen_rally
02-11-05, 13:07
miałem takiego i jest D15Z6 114KM super motor,, polecam usuniecie kata,,, moc moze skoczyc do 120KM
miałem takiego i jest D15Z6 114KM super motor,, polecam usuniecie kata,,, moc moze skoczyc do 120KM
a w to miejsce rurka? nie spadnie mi "dol" ?
a widziales jak wyglada katalizator w tym silnku ? trzeba zmienic caly kolektor
a widziales jak wyglada katalizator w tym silnku ? trzeba zmienic caly kolektor
dlaczego? z tego co widzialem to katalizator jest normalnie na rurze przed tlumkiem srodkowym
W D15Z6 katanie masz w rurze przed tlumikiem srodkowym??(zle widziales) moim zdaniem zaraz przy silniku na kolektorze wylotowym :D
Wczoraj sie dowiedzialem ze mam zmieniony kolektor wylotowy... Widocznie ktoras z 60 letnich babc z briefa miala zaciecie do tuningu :]
Kto wie z jakiego modelu pochodzi ten kolektor:
Fotka 1 (http://pirus.pop.e-wro.pl/civic/1.jpg)
Fotka 2 (http://pirus.pop.e-wro.pl/civic/2.jpg)
I teraz pytanie nr 2: mam katalizator mniej wiecej pod lewarkiem, czy warto go wyciac (przebieg 150kkm) ?
po tych zdjeciach nei da sie okreslic z czego to kolektor, byc moze z d14, zrob fotki ze zdjeta oslona
byc moze z d14
ale były by jaja. pozdro Pirus ;)
makinen_rally
06-11-05, 12:45
kolektor na bank z D14Z2 , mój patent :D
tak samo mialem ale brak jakiego kolwiek kata i bylem na hamowni to wiem ze wyciska 120KM, dol lepszy jest