Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Oprawka + kostka do przedniej lampy

rybus17
27-06-16, 10:59
Witam,

Możecie mi podpowiedzieć gdzie można kupić oprawkę i kostkę do zarówki H1 w przedniej lampie w Civic'u VII z 2005roku? Czy pozostaje tylko wizyta w ASO? Orientujecie się mniej więcej jaka jest cena w ASO i gdzieś w elektrycznym?

Mam dziwną sytuację, że po wymianie żarówki mijania H1 i włączeniu świateł wymieniona żarówka świeci bardzo słabo i zapala żarówki od świateł drogowych ale też świecą na 20% czyli gdzieś gubię masę lub robi się zwarcie na moje oko, podejrzewam właśnie kostkę ale to jeszcze sprawdzę napięcie przed kostką żeby się upewnić. Czy może macie inne pomysły? Skąd do lampy wchodzi masa?

Mierzej
27-06-16, 19:18
Szrot może?

spidek
27-06-16, 20:48
To nie jest kostka ani żaden kabel czy brak masy. Spalił się bezpiecznik od lampy w której żarówka świeci słabiej. Bezpiecznik 20A i po problemie, są pod maską, czarna puszka. Wiem że to dziwne ale na 1000000% to twój problem, przerabiałem to :) Piwo za pomoc mile widziane :D

rybus17
28-06-16, 07:53
Szkoda, że nie odpowiedziałeś wcześniej bo sam znalazłem ten walnięty bezpiecznik i zdziwiłem się strasznie ale ważne, że po wymianie bezpiecznika wszystkie światła świecą tak jak powinny:) Przyznaję, że bardzo ciekawie działały lampy przez przepalony bezpiecznik...

Jak tylko będę w Małopolsce to oczywiście piwo masz jak w banku:)