PDA

Zobacz pełną wersję : Zerwana linka bagażnika?

xeN
25-06-16, 21:06
Witam, od jakiegoś czasu nie mogę otworzyć klapy bagażnika przez dźwignię z przodu (jedynie kluczykiem), wcześniej były jakieś luzy i dziwnie się zachowywała, aż w końcu przestała w ogóle otwierać. Miał ktoś podobny problem, gdzie mam mniej więcej szukać przyczyny?

dejwid
26-06-16, 11:00
Zacznij szukać w uchwycie do otwierania klapy obok fotela kierowcy, rozbierz go może linka spadła, jak nie to z tyłu rozbierz zamek może tam spadła linka. Nic inne w gre nie wchodzi, tam nie ma żadnej elektroniki ani skomplikowanych mechanizmów...

rafik54321
26-06-16, 21:54
Od lat zamykana klapa (często z hukiem) to niektóre elementy się wyrabiają, u mnie wystarczyło lekko podgiąć boleć który otwierał zamek :)

xeN
25-08-16, 13:32
Dopiero teraz się za to zabrałem, mam zerwaną linkę przy mechanizmie koło fotela kierowcy.

Pytanie z mojej strony, wymieniał ktoś ją, i czy ciężko to zrobić? Czy wystarczy ja tylko wepchać od strony bagażnika?

Radzyn
25-08-16, 14:42
Zwykle na końcach linki są bolce, które uniemożliwiają wepchnięcie przez pancerz.
Wymiana całej linki oznacza wyjęcie fotela kierowcy, siedziska tylnej kanapy, odchylenie dywanu z lewego boku auta, wyjęcie osłon w bagażniku.
Na 73 str. mojego tematu masz zdjęcia jak ona jest ułożona, bo tylko na początku biegnie wzdłuż progu, później (pod nogami pasażera za kierowcą) wygina się do środka auta, by pod tylną kanapą wrócić do lewego boku w bagażniku.
Spróbuj czy nie uda się jakoś zaczepić w uchwycie przy fotelu kierowcy, jeśli nie pękła gdzieś dalej w pancerzu, tylko na samym początku.