PDA

Zobacz pełną wersję : problem z uruchomieniem po incydentalnym zgaśnięciu

Marlena
22-06-16, 21:33
Cześć :)

Na wstępie rozwieję wszelkie wątpliwości:
-tak jestem blondynką,
-civica IX mam od miesiąca wcześniej stary poczciwy VI,
- był kupiony używany.

Przypadłość jest następująca, zdarzyło się dziadowskie ruszanie, auto gaśnie , nie da się go na szybko zapalić i przyblokowany jest jest w takim momencie pedał hamulca. Zauważyłam, że dopiero totalny start od 0 (z wyjęciem kluczyka ze stacyjki, odczekaniem na kontrolki itp.) najlepiej jeszcze z chwilowym odczekaniem między próbami działa z tym, że taka sytuacja załóżmy na skrzyżowaniu może być nieco problematyczna... W międzyczasie zdążyłąm zerknąć na komputer i pokazało się tam "A" z napisem 'check system'. Na parkingu bez problemu mogę go odpalać raz za razem i wszystko jest ok.
Byłabym wdzięczna za wszelkie rady i sugestie co może być nie tak, gdzie szukać, itp.(a nawet te ile kasy ewentualnie składać :( ).

Pozdrawiam,
Marlena

_posen
23-06-16, 18:16
Nie wiem, czy to jest jakas odpowiedz, ktora moze pomoc w rozwiazaniu problemu ale jestem na 99 proc pewien, ze u mnie po celowym zdlawieniu silnika po natychmiastowym wcisnieciu sprzegla auto samo odpala i jest gotowe do ponownego ruszenia :) sprawdze jutro z rana zrobie wioche na skrzyzowaniu jakims i dam znać na 100 proc.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Banehallow
24-06-16, 14:08
Potwierdzam to co mówi posen, ale warunek jest jeden, że funkcja auto start/stop jest aktywna, wtedy auto od razu odpala ponownie.

Marlena
24-06-16, 15:43
Własnie o start/stop miałam dopytać, bo jeżdżę bez niej (a raczej z wyłączoną). Dzięki :)

_posen
24-06-16, 15:59
Aktywny start stop = nie tylko wlaczony ale tez musi byc rozgrzany silnik :) Inna sprawa dzisiaj na zimnym probowalem go zdlawic i mi nie pozwolil - dodal sobie gazu sam i pojechal... Trzeba chyba celowo zdropic sprzeglo zeby to osiagnac :)))))

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk