Zobacz pełną wersję : Stukanie, cykanie ,pukanie głowica D16Z6 problem
Siema! mam problem z moim nowym silnikiem Stuka , cyka ,puka w głowicy D16Z6, tak jakby klawiatura? zawory (sprawdzone) , ktoś ma jakiś pomysł ? :wstyd: kontrolka oleju nie świeci, zero błędów, jedynie obroty falują
filmik pod linkiem -> https://youtu.be/bzfNfreViUw
rozrząd nie masz przestawiony czasami?sprawdź pierwsze co
kazik2_h9w3
23-06-16, 07:42
Sruby od pokrywy masz oem?? Dobrze widze
Jakis czas temu widzialem ze ktos zmienil sruby pokrywy na zwykle i za mocno dokrecil i klawiatura pukala o pokrywe bo byla za mocno dociagnieta
Co do rozrządu tochyba mam za mocno napięty pasek, hmm a po drugie cos nie tak z pod pokrywy sie wydobywa tzn. dźwięk :C
pasek za mocno napięty będzie wył a nie stukał,sprawdź rozrząd czy ci się znaki pokrywają na kole pasowym,oraz wałku rozrządu,przy przestawionym rozrządzie o jeden ząb będą ci wolne obroty falować a o więcej to wiesz co się może stać z silnikiem
wiesko1261
26-06-16, 15:50
było coś robione z silnikiem ? czy zaczęło klepać od tak nagle :)
zwal dekiel i obejrzyj czy dźwigienki nie czepiają o pokrywę
i do sprawdzenia kasowniki (może przyciął się jeden )
było coś robione z silnikiem ? czy zaczęło klepać od tak nagle :)
zwal dekiel i obejrzyj czy dźwigienki nie czepiają o pokrywę
i do sprawdzenia kasowniki (może przyciął się jeden )
Nic nie rbyło robione z silnikiem, wsadzony taki jaki był i tyle, smigal 1000km normalnie i byłem na zlocie zgasiłem , wieczorem odpalam i zaczeło stukać.
raczej nie zaczepiają o pokrywę
kasowniki, też o tym myślałem - jak je sprawdzić?
, mam jeszcze jeden filmik z dziś, tak jakby to stukanie przeszło na kolektor ssący / listwę wtryskową
https://www.youtube.com/watch?v=58KOd53n5cU
wiesko1261
27-06-16, 06:14
:) zdejmij dekiel i wciskaj po kolei (najlepiej rozebrać ,przemyć i obejrzeć ,,powiny płynnie pracowa ,bez zacięc )
może głupie :) sprawdzi dokręcenie koła pasowego
w buggy na 100% mi klepie kasownik (wcześniej panewki padły wał i pompę zmieniłem ) ale o wiele ciszej tylko na zimnym , potem cichnie :)
Luźna dzwigienka od jednego zaworu ssącego, juz wyregulowane :)