Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Co powiecie: D15B2 + Głowica D16Z2 + Turbo?

fikszo
16-06-16, 23:12
Siemanko, Mam pewien plan lecz chciałbym znać też waszą opinie. Posiadam silnik D16Z2 lecz jest przedmuch na pierscieniach. Głowica po pełnej regeneracji, nowe uszczelniacze czerwono-niebieskie i ogólnie zrobiona pod turbinę. Chciałbym trochę po kombinować i zrobić kombinację Blok D15b2 + głowica D16Z2 + Turbo. Co sądzicie o tym? Pozdrawiam

adrian11
17-06-16, 12:15
Było wielokrotnie na temat turbo do bloku d15, można ale za cienkie korby ma. Większość podpowie Ci pewnie żebyś zrobił sobie dół od tego d16 i wtedy można turbo montować. Chyba, że masz idealny blok d15 upierasz się żeby do niego zakładać turbo to można tylko trzeba się liczyć z krótszą żywotnością takiej jednostki. Weź pod uwagę też koszt uturbienia. Ci co przerabiali temat turbo to Ci pewnie podadzą orientacyjne koszty całego przedsięwzięcia. Nastaw się na 4 cyfrowe liczby ;D

kamil39
17-06-16, 12:20
Blok moze i ma slabsze korby,
ale ja bym popatrzył, czy czasem glowica d16z2 nie ma mniejszej komory spalania i nie masz już bardziej doprezonego silnika niz seria, Wiadomo, ze doprezone silniki nie nadaja sie idealnie do turbo.

fikszo
17-06-16, 16:37
Mam cały D16Z2 lecz są pierścienie do wymiany niestety.

romekex
17-06-16, 17:30
to lepiej zainwestuj w pierscienie i zapomnij o tym d15;)ewentualnie jak zdrowe to sprzedaj i bedziesz mial na pierscienie do d16 ;)pojemnosc to podstawa

!markos
18-06-16, 17:08
Głowica po pełnej regeneracji, nowe uszczelniacze czerwono-niebieskie i ogólnie zrobiona pod turbinęCzyli co konkretnie w niej zrobiłeś, żeby była "pod turbinę"?

piotrek123
20-06-16, 02:36
Mam cały D16Z2 lecz są pierścienie do wymiany niestety.

jak chcesz turbo to albo remontuj to swoje d16 ew kup inny słupek. Jeżeli chcesz bawić się w d15 turbo to tylko na d15z6 ma grubsze korby i 100% więcej zniosą niż to d15b2. Kiedyś miałem b7 na vitku z porobionym przelotem i dolotem nacieszyłem się tym przez całe 3 tygodnie dół był po kapitalce nie chciał byś widzieć mojej miny jak zobaczyłem plamę oleju na obwodnicy... Jeżeli koniecznie chcesz to b2 to zrób sobie coś z tym n/a bo pod turbo to się nie nadaje no chyba że masz jakieś 1k $ to kup korby od crovera + 2x tyle na resztę gratów i wtedy baw się w turbo inaczej na tym bloku szkoda kasy nerwów i jeszcze raz kasy.