Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Cieknie paliwo lecz to chyba nie bak

radko_
24-08-08, 08:57
Witam

Ostatnio zaczelo czuc paliwkiem a teraz to juz widac jak leci po boku zbiornika przy lewym kole.
W zbiorniku dalej tworzy sie podcisnienie jak odkrecam korek wiec mniemam ze to nie dziura w zbiorniku tylko gdzies juz za pompa.
Czy jest jakis sposob (klapka, dekielek) aby dostac sie do pompy bez opuszczania zbiornika?
Jedyny dekielek jaki znalazledm to ten od czujnika poziomu paliwa ale tam sucho.

hania 5D 95r

pozdrawiam

Randall
24-08-08, 11:39
To napewno leje sie z baku u mnie bylo identycznie, z lewej strony obok koła kapało, 2 malutkie przerdzewiale dziurki w baku...

radko_
24-08-08, 11:47
I jak poradziles z tym?
Lutowanie, klejenie, czy wymiana zbiornika?

Ale czy gdyby byla dziurka w baku to przez nia powinno zostatac zasysane powietrze i nie powinno sie robic podcisnienia.

Randall
24-08-08, 12:52
Ja sciagalem bak, odczyscilem rdzę, znalazlem te 2 dziurki (ktore sa tak male ze nie da rady w nie wsadzic szpilki), zalepilem je poxiliną a potem dookoła wszysko bitexem. Zobaczymy czy zda egzamin :)

Bolsik
31-01-14, 18:16
porąbały mi się tematy :D

Karpiczek
31-01-14, 19:58
Witam

Ostatnio zaczelo czuc paliwkiem a teraz to juz widac jak leci po boku zbiornika przy lewym kole.
W zbiorniku dalej tworzy sie podcisnienie jak odkrecam korek wiec mniemam ze to nie dziura w zbiorniku tylko gdzies juz za pompa.
Czy jest jakis sposob (klapka, dekielek) aby dostac sie do pompy bez opuszczania zbiornika?
Jedyny dekielek jaki znalazledm to ten od czujnika poziomu paliwa ale tam sucho.

hania 5D 95r

pozdrawiam

A ile masz paliwa w zbiorniku, gdy tworzy się podciśnienie? Bo to normalne zjawisko, że po okręceniu korka wlewu paliwa uchodzą opary paliwa. Aby dostać się do pompy należy odkręcić bak, nie ma żadnej zaślepki jak słusznie już zauważyłeś.
Jest on podwieszony na dwóch pasach, dodatkowo należy odkręcić i wyjąć rury gumowe dochodzące od wlewu paliwa a po minimalnym opuszczeniu, odłączyć przewody od pompy. Jeśli dziurka okaże się większa, można pospawać a następnie dobrze zabezpieczyć.

bartek1706
31-01-14, 20:16
A żeście kotleta odkopali

Sent from my iPhone using Tapatalk

Karpiczek
31-01-14, 20:24
O! Na datę nie popaczyłem :D

Bolsik
31-01-14, 20:25
a ja przegladalem ten temat ale mialem odpisać w innym :)