Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Audiovox Co to ?? Polecacie to ?

kuba_guzik110
24-08-08, 00:26
Witam. Mam takie pytanie czy opłaca sie kupić taki sprzęt http://allegro.pl/item424109188_audiovox_vme9311ts_stacja_multimedia lna.html Dajcie jakiś opis na jego temat, czy w ogóle opłaca się w to inwestować :) Ma mi to służyć jako stacja multimedialna pod rozbudowę konkretniejszego sprzętu 2 skrzynki 2 wzmaki 2 średnio tonowe i 2 wysoko tonowe głośniczki oraz zwrotnice i kondensatory

wisnia8686
24-08-08, 00:31
jesli ma to posłużyć do takiego sprzetu to sobie odpusc to to samo co w media overmax z tym ze on ma jeszcze tuner TV i kosztuje 899 50% towaru wraca

kuba_guzik110
24-08-08, 15:54
A jakieś konkrety ?? Może ma ktoś to już zainstalowane u siebie ?? Jak to się sprawuje proszę o szybką odp.

szpaq0
26-08-08, 22:41
jak chcesz żeby nastolatki zdejmowały majtki przez głowę na widok monitora lcd to bierz ;p a tak poważnie to nie jestem przekonany do tego typu sprzętów (nie markowych), juz lepiej sobie dozbierać i kupić coś takiego jeśli chcesz oglądać filmy http://allegro.pl/item423794476_lcd_dvd_pilot_divx_jvc_kd_avx11_raty _f_vat_sklep.html
a jeśli ma to służyć jako główna jednostka do car audio to pomyślał bym nad alpine CDA-9887R...

sebush
26-08-08, 22:54
ja tez bym nie kupowal, szkoda pieniedzy wywalac, fakt fajny bajer, ale nigdy nie wiadomo jak to bedzie dzialac i ile podziala jak potem z gwarancja itp ... tym bardziej ze chcesz zrobic konkretniejsze CA w aucie

MaTeUsZ_V212
26-08-08, 23:09
Zlituj się i nie kup tego!!!

kuba_guzik110
27-08-08, 18:59
Kurde ktoś to w końcu musi przetestować. Parametry ma niezłe, gwarancja też jest, cena 1900zł to jednak nie mało, więc jakoś też nie jest napewno najgorsza. Co do http://allegro.pl/item423794476_lcd_dvd_pilot_divx_jvc_kd_avx11_raty _f_vat_sklep.html nie chce mieć takiego monitora szukam coś żeby naprawde było można pooglądać TV, filmy czy pograć na konsoli (W przyszłości plany żeby zamontować Xboxa czy PS3)

Kolega miał podobnego no name i chodziło mu to rok czasu bez zarzutów i nic sie z tym nie działo aż w końcu sprzedał autko :D

sebush
27-08-08, 19:29
cena 1900zł to jednak nie mało, więc jakoś też nie jest napewno najgorsza.

jak to kosztuje nie cale 8 stowek co podales w pierwszym poscie
http://allegro.pl/item424109188_audiovox_vme9311ts_stacja_multimedia lna.html

Infi
27-08-08, 23:36
moze i jakosc lcd nie jest zla ale pewnie jakosc dzwieku "z dupy"(pewnie zadnego procesora itp) wiec jesli to ma byc w przyszlosci jako glowna jednostka powaznego CA to odpowiedz chyba znasz...
aha zeby bylo ciekawiej sam mialem JVC AVX-33 - za ktorego dalem 1900zl i jakosc dzwieku byla totalna pomylka, kazdy kto ma przynajmniej poprawny sluch i ma do czynienia z roznymi sprzetami CA powie ci tak samo tak wiec jesli cokolwiek co ma byc odtwarzaczem DVD i ma miec dzwiek do ktorego nie mozna sie do niczego przyczepic to tylko niestety alpine (niestety bo cena tez niska nie jest) dalej idac z moja przygoda z JVC AVX-33 sprzedalem po pol roku (i kupilemm dzwiekowo o wiele lepsze JVC-KD-SH1000) bo tak draznil mnie niskiej jakosci dzwiek (dla wielu osob nie bylo to slyszalne, a wrecz byli zachwyceni jak to radio-dvd gra,ale majac juz 7 innych radyjek wczesniej ma sie pewnie "skrzywienie" i wymagania co do dzwieku)

MaTeUsZ_V212
29-08-08, 22:37
Kubakuzik o jakich parametrach mówisz przecież tan nic nie ma oprócz, żę odtwarza divx itp. chcesz zrobić pożądne audio to odpuść. Mówiłeś, że ma być tak wszysko super a tym czasem wyskakujesz z takim wynalazkiem... jeśli będziesz miał podobne pomyśły napewno nie zrobisz dobrego audio. Osobiście jeśli bym nie miał kasy na odtwarzasz z ekranem to nie pchałbym się w jakąś tandetę tylko kupił zwykly odtwarzacz CD/MP3:zwykly w senie bez monitora; najlepiej alpine CDa serii bo jak wiadomo-klasa

szpaq0
29-08-08, 22:48
Kubakuzik o jakich parametrach mówisz przecież tan nic nie ma oprócz, żę odtwarza divx itp. chcesz zrobić pożądne audio to odpuść. Mówiłeś, że ma być tak wszysko super a tym czasem wyskakujesz z takim wynalazkiem... jeśli będziesz miał podobne pomyśły napewno nie zrobisz dobrego audio. Osobiście jeśli bym nie miał kasy na odtwarzasz z ekranem to nie pchałbym się w jakąś tandetę tylko kupił zwykly odtwarzacz CD/MP3:zwykly w senie bez monitora; najlepiej alpine CDa serii bo jak wiadomo-klasa

polać mu :D

olszes
30-08-08, 00:34
jaka cena taki sprzet :)

MaTeUsZ_V212
30-08-08, 09:37
jaka cena taki sprzet :)

Zgadza się ale jeśli ktoś planuje konkretne audio a zastanawia się nad takim czymś to napewno jego nie zrobi przyzwoicie. Może dla takego co nie słyszał wiele sprzętów wydawać się będzie, że to profi sprzęt ale dla audiofila czy też osoby która słyszała wiele odtwarzaczy róznica będzie kolosalna.

kuba_guzik110
30-08-08, 15:13
Podałem linka do najtańszej na allegro bo wydaje mi się że była krojona bo kolo nie ma żadnych papierów na nia :) A normalna cena z papierami i gwarancja to 1888zł

Wsumie mnie przekonaliście :) Ale co do mego CA nie ma to być demo car tylko poprostu chce w nim zrobić ładna zabudowę bagażnika oraz ładne panele boczne w środku. I oczywiście żeby grala dobrej jakości muzyka. Jeszcze raz powtarzam nie ma to być profesjonalny sprzęt CA za 20.000zł Tylko poprosty torszke bardziej zbajeżone audio w autku :P

Ma one posiadać: radyjki z 7" panelem (zawsze marzyłem żeby mieć takie coś w autku, więc z marzeń nie zrezygnuje) 2 tweetery w lusterkach, 2 głośniczki średniotonowe w dzwiach przednich, może 2 głośniczki średniotonowe w tylnych boczkach, 2 skrzynki basowe z głośnikami o średnicy 20-25cm, 2 wzmaki, kondensator i to by bylo na tyle
Kształt zabudowy ma być podobny do czegoś takiego tylko głośniki basowe chciałbym ustawić troszke pod innym kątem
http://pu.i.wp.pl/?k=MzE1Mzg5MjAsMTg1MzI5&f=car_audio_32.jpg

A więc jeszcze raz w takim razie kieruje do was pytanko. Jakie radyjka byście polecali marke już znam teraz czekam tylko podpowiedz odnośnie modelu?
Czy ktoś ma jakieś radyjko alpina z 7" monitorem na sprzedaż ?? Może być używka aby nie zniszczona.

MaTeUsZ_V212
30-08-08, 21:00
Jeżeli szukasz czegoś do około 2 tys to ALPINE IVA-D105R.

kuba_guzik110
31-08-08, 15:25
A czym się różni alpine IVA-D105 od alpine IVA-D105R ?? Bo jeśli chodzi o cene to jest duża róznica między tymi radyjkami

szpaq0
03-09-08, 16:09
to są dwa takie same radia, końcówka R oznacza kolor podświetlania (tam myśle)

kuba_guzik110
04-09-08, 09:37
A orientuje się ktoś ile może kosztowac przestrojenie radia z usa na pl. Chodzi mi o przestrojenie tych fal radiowych bo podobno radia z usa odbierają tylko parzyste fale czy coś takiego. No i o przeinstalowanie systepu z NTSC czy jakoś tak na PAL

karpik85
04-09-08, 11:26
ale odtwarzacz DVD ze Stanów prawdopodobnie nie będzie odtwarzał filmów z Europy, bo tam jest inny region DVD - takie zabezpieczenie.

CEZAR86
05-09-08, 10:33
A może coś o nazwie Zenec? Jakiś czas temu w GT był testowany taki sprzęt i wypadł całkiem dobrze, cena coś koło tysia, tyle że to był 2-din...

karpik85
05-09-08, 22:28
a nie lepiej kupić np. jakiegoś tańszego JVC (kd-dv7402) (kd-avx11) i do tego jakiś wyświetlacz lcd ? Panowie, przed zakupem takiego sprzętu trzeba sobie zadać pytanie czy to ma być element wystroju wnętrza do lansowania się, czy on ma jeszcze jakoś grać.

Infi
05-09-08, 23:23
jesli z jvc z obsluga dvd to tylko avx11 (jedyny model ktory majac obsluge dvd jeszcze ma jakis dzwiek) nic drozszego nawet z jvc nie szukaj bo co zupelnie dziwi dzwiek w wyzszych modelach avx33/avx44 jest o wiele gorszy

kuba_guzik110
08-09-08, 23:39
Po STS tuning show zaczynam szukać Pionieera ponieważ dużo ludzi odradziło mi alpina i mówiło żebym zastanowił się nad pionkiem :P