PDA

Zobacz pełną wersję : Szpachlowanie listew bocznych Vgen

Robkoo
09-06-16, 19:35
Witam. Mam pytanie odnośnie szpachlowania bocznych listew drzwi. Przy remoncie blacharki i malowaniu całej budy, chciałbym ogarnąć wszystkie plastiki. Na bocznych listwach mam parę wgniotek, uszczerbień. Czy szpachlówka do tworzyw sztucznych będzie się nadawać do wypełnienia tych ubytków ? Z góry dzięki za pomoc

Ledres
09-06-16, 19:53
Nadawać to się będzie tylko musisz mieć na uwadze to, że listy mają taką delikatną fakturkę, a po użyciu szpachli będziesz mieć gładką powierzchnię. Więc potem najlepiej całą listwę zeszlifować na gładko żeby jakoś to wyglądało...

Robkoo
09-06-16, 19:55
jak wyrównam ubytki, to listwa będzie pomalowana lakierem do tworzyw, który robi strukturę

PlushaQ
09-06-16, 23:09
Przecież te drzwiowe to jakaś guma jest, jak Ty chcesz to szpachlować?

Robkoo
09-06-16, 23:27
dlatego pytam, niby jest to guma, ale dość twarda. Lakier strukturalny do zderzaków się tego łapie bez problemu, bo próbowałem, tylko nie wiem jak szpachlówka do tworzyw

PlushaQ
10-06-16, 17:52
Ja bym odpuścił i poszukał prostych listw

siara87
10-06-16, 18:07
zeby tp bylo takie proste, pol roku szukam ladnych nie spuchnietych od rdzy listew. Strukture bym sobie odpuscil bo srednio wyglada, polecam matowy lakier z bmw, po wyschnieciu robi sie na nim morka podobna do tej jak na podszybiu

Robkoo
10-06-16, 19:26
zeby tp bylo takie proste, pol roku szukam ladnych nie spuchnietych od rdzy listew. Strukture bym sobie odpuscil bo srednio wyglada, polecam matowy lakier z bmw, po wyschnieciu robi sie na nim morka podobna do tej jak na podszybiu
dokładnie, pytanie tylko czy da radę poszpachlować ubytki. Widziałem, że sporo osób maluje listwy pod kolor auta, więc jakiś podkład musi się tego łapać. Z tego co zauważyłem listwy są różne. Jedne powleczone gumę, a inne bardziej przypominające plastik, ja takie mam.

Infi
11-06-16, 12:34
normalna szpachla sie tego trzyma, nie musi byc elastyczna, podklad tak samo zwykly lapie bez problemu nawet bez dodatku pzp.

Robkoo
11-06-16, 18:26
normalna szpachla sie tego trzyma, nie musi byc elastyczna, podklad tak samo zwykly lapie bez problemu nawet bez dodatku pzp.
wielkie dzięki ;)