Zobacz pełną wersję : Nadal problem z D14Z4...kod błędu 63??
Witam szukałem tego w samoobsłudze ale nie ma kodu blędu 63. Może ktoś wie co się dzieje??bo ja pojęcia nie mam zwłaszcza że auto ma 83tyś przebiegu i nie jest katowane. Przypominam, była wypięta sonda katalizatora z elektorniki i "fachowcy" mówili że check engine się zapali, wystarczy zrestartować komputer silnika i wszystko wróci do normy. Kompa zresetowałem, kontrolka się nie zapalała przez kilka dni aż wczoraj znów się włączyła. o co tu chodzi???
Gdzie szukales ze nei znalazles?? 63 to blad drugiej sondy lambda, poco fachowcy ja odpinali??
kod 63 to jest wlasnie sonda w kacie mialem u siebie ten sam blad tylko z innej przyczyny tu masz opisy wszystkich bledow http://www.altech.com.pl/wbt/_poradnik/samodiagnostyka.htm
pozdro
Rem...odpinali ją dlatego że nie mogli odkręcić wydechu za katalizatorem więc musieli wykęcić to przed nimi musieli ją wypiąć. Wsadzili ponownie, przejechałem jakieś 200km no i się włączyła kontrolka silnika. Zresetowałem komputer silnika, kontrolka zgasła no i po 400 km znów się zapaliła. o co może chodzić? Źle wpięta jest czy jak??
moze byc zle wpieta, a wykrecali ja czy nie?? sprawdz miernikiem czy jest jakies napiecie miedzy zielonym a bialym.
wypieli wiązke z pod auta. Wcześniej jak sam demontowałem tą część to sonde z kata wykręcaliśmy, teraz została wypięta z obwodu elektycznego. No ale została wpięta spowrotem więc nie wiem. Może faktycznie jest źle wpięta w elektryke.