PDA

Zobacz pełną wersję : Gumowe rzeczy do zawieszenia

Rikoo
26-11-04, 08:36
Witam was mam pytanko czy to sa wszystkie gumowe rzeczy jakie znajduja sie w moim (waszych) civikach,bo mysle o zakupe takiego sprzetiu do mnie i nie wiem czy sie oplaca.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=7937030639&category=33583#ebayphotohosting

A 2 pytanie co o tym sadzicie

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=7935118900&category=33582

Z gory dzieki za odpowiedzi

hcc
26-11-04, 10:10
brakuje jeszcz na pewno "Motor Mounts Inserts"

Rikoo
26-11-04, 10:51
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=7936203196&category=50454
czyli to :D i tak bedzie juz wszystko :?:

Pati
26-11-04, 10:51
tanie coilovery to kibel. tzn fajnie wyglada i da sie regulowac, ale jakosc jazdy niespecjalna. lepsze zwykle progresy.

kivik
26-11-04, 12:36
A zdajesz sobie sprawe, ze samochod bedzie caly drgal jak cholera na tych motor mountsach?
Wiesz, ze te "poliuretanowe gumki" piszcza i kwicza bardzo, chyba ze je nawilzasz regularnie?
Nie wiem czy w tym kicie sa mocowania stabilizatorow, a jak sa to czy sa odpowiedznie do twoich.
Sa tez w tym zestawie elementy ktorych pod zadnym pozorem nie wolno montowac, chyba ze jezdzisz tylko na wprost np element okreslany Rear trailing arm bushing.

SAJENS
26-11-04, 18:03
Koles z allegro ma takie zestawy za 1000 zł mam do niego numer sam zamawiam po niedzieli. W zestawie brakuje tylko poduszek pod silnik w poniedzialek dzownie czy tez moze zalatwic. Ale za to sa gumeczki nawet do lewarka zmiany biegow. A co do trzesienia w kabinie to jesli ktos zaklada sportowe sprezyny musi sie z tym liczyc ze bedzie troche trzeslo. Ja jezdze 4 dzien na zaiweszeniu gwintowanym Weiteca i jest super o taki efekt mi chodzilo. Ma do tego zestaw 4 rozporek na budzie takze trzesie mocno jak sie w dolek wiedzie, mi to nie przeszkadza bo rekompensuje mi przelot po trasie po luku przy predkosci 180 km/h bez prawie zadnego wychylenia i obazy o utrate stabilnosci. A pomyslec jak to sie bedzie prowadzilo jeszcze z wymienionymi gumkami. Ulalalalala
Taki zestawik to dobra zecz. Jak chcesz to daj znac na priv dam ci numer do tego goscia sprowadza to w 7 dni chyba. A co do tych sprezynek to daj sobie spokuj sa tanie i za takie pieniadze one wlasnie jezdza.
Kolega to mial sprowadzone zamontowal jak autko stalo na parkingu posadzone prezentowalo sie elegancko ale jak jechal gdzie to autko dziwnie skakalo i nie trzymalo sie drogi na lukach. Sa bardzo twarde ze az krzyz go bolal na zwyklym siedzeniu. Nadmieniam ze mam seryjne amorki wiec moze tez to bylo przyczyna ze autko dziwnie sie zachowywalo i bylo to zalozone w solniczce.

Pozdrawiam SAJENS

kivik
26-11-04, 18:28
. A co do trzesienia w kabinie to jesli ktos zaklada sportowe sprezyny musi sie z tym liczyc ze bedzie troche trzeslo. Ja jezdze 4 dzien na zaiweszeniu gwintowanym Weiteca i jest super o taki efekt mi chodzilo. Ma do tego zestaw 4 rozporek na budzie takze trzesie mocno jak sie w dolek wiedzie, mi to nie przeszkadza bo rekompensuje mi przelot po trasie po luku przy predkosci 180 km/h bez prawie zadnego wychylenia i obazy o utrate stabilnosci.

Pozdrawiam SAJENS

Co ty mowisz. Co ma twarde zawieszenie do tego? JAk masz twardy zawias to ci trzecie na nierownosciach. JA mowie ze na wolnych obrotach cala buda ci sie trzesie i jak masz stara fure to gwarantowane ze i plastiki beda z czasem piszczec. Do tego jak zalozysz te ES to na nierownosciach fura bedzie kwiczec.
Oprocz tego te motor mountsy nic w zakrecie nie daja.
Nie mowie, ze nie warto ich zakladac, ale mowie jakie sa tego niedogodnosci.

SAJENS
26-11-04, 18:35
No nie wiem czy to tak do konca jest przeciez to nie diesel i nie trzepie tak silnikiem jak mowisz.

Kolega zlaozyl w golfie takie gumy na silnik i jest elegancko tak jak by nawet silnik mu lepiej odpala bo przy rozruchu nie rzusa nim mocno.

Pozdrawiam SAJENS

Pati
26-11-04, 18:38
silnik ma drgania. normalne poduchy to amortyzuja, a poliuretanowe juz niekoniecznie. i te drgania sie przenosza na nadwozie. do jazdy na codzien raczej tez bym odradzal.