Zobacz pełną wersję : Klimatyzacja, problem
robert9606
06-06-16, 21:51
Siema, kupiłem sobie w niedziele EM2, klima nie chłodziła, wiec dzisiaj pojechałem nabić, facet mówi, ze wszystko szczelne, ale niestety kompresor sie nie załącza od klimy.. Jakieś rady? Przekaźniki cykają wiec raczej sprawne, da sie regenerować taki kompresorek?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
da się, może cewka , może czujnik termiczny...
To są właśnie serwisy klimy.... Szafę do napełniania czynnika każdy może mieć.
Jedź do normalnego serwisu klimatyzacji to Ci powiedzą co jest nie tak.
ps. przy sprzedaży: "Klima działa tylko nabić trzeba?" Że ludzie się jeszcze na to nabierają ;)
dokładnie Mierzej, serwisy nabijacze kasy jeb..ku..t..sy. taki co ma tylko kombajn do nabijania czynnika to raczej na pewno się na robocie nie zna, on tylko nabija przy okazji żeby parę złotych dorobić.
robert9606
11-06-16, 10:34
To są właśnie serwisy klimy.... Szafę do napełniania czynnika każdy może mieć.
Jedź do normalnego serwisu klimatyzacji to Ci powiedzą co jest nie tak.
ps. przy sprzedaży: "Klima działa tylko nabić trzeba?" Że ludzie się jeszcze na to nabierają ;)
Samochodzik oddany do speca z prawdziwego zdarzenia.
samochód mi sie tak spodobał, ze nie ważne dla mnie było czy klima bedzie działać po nabiciu czy nie ;d
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie dzialajaca klima to kosT nawet jakby nie byla nabita a dzialala powinna jakis zalazek chlodu dac nie dziala to jest problem jedz do innego serwisu i niech ci ja sprawdza pozadnie ja takim speca nawet nie place za "panie nabic trzeba" jak nie dziala po nabiciu to niech kur... robi poki nie naprawi prawidlowo
witam. Moja klima wydaje sie dziala prawidlowo, jednak zauwazylem ze jak dam wiecej ognia, sprezarka szybciej pracuje to powietrze leci w tym czasie troche bardziej mrozne, to normalka? Czy moze warto by uzupelnic czynnik?
to raczej nie ma zależności z ilością czynnika tylko bardziej może z łożyskiem..
to raczej nie ma zależności z ilością czynnika tylko bardziej może z łożyskiem..
Gdyby ludzie nie wypowiadali się na tematy o których nie mają pojęcia to.......
Fora internetowe by nie istniały :D
To normalne że jak sprężarka pracuje szybciej to z kratek będzie leciało chłodniejsze powietrze. Do momentu przegrzania skraplacza lub załączenia czujnika ciśnieniowego ;)
czyli jezdzic i cieszyc sie latem:) dzieki
dobra dobra, u mnie były identyczne objawy przy z*****ym łożysku i po wymianie się skończyły
przy z..banym lozysku to pewnie miales jakis halas z kliimy, tak?
dobra dobra, u mnie były identyczne objawy przy z*****ym łożysku i po wymianie się skończyły
Ktoś wymienił łożysko a potem uzupełnił czynnik i klimatyzacja zaczęła pracować wydajniej.
Zbieg okoliczności.
to by znaczylo ze mam za malo czynnika w poprzedniej hance nie zauwazylem takiego objawu, ale mialem ufo z malym silniczkiem 1.4 to tez moze dlatego. W te skrajne upaly jak bylo ze 35stopni to zimna przydalo by sie wiecej, nawet jak auto stalo w cieniu. Trzymajac termometr przy brzuchu bylo 25-27 stopni. U was w te upaly najwieksze klima dawala rade? Czy byla taka mysl?- moglo by mocniej chlodzic:)
No przy dzisiejszych 32° to można sądzić, że mogłaby z siebie dać więcej, no ale w końcu auto stało 8h na słońcu to się blaszana puszka zagrzała, więc i tak klima po 20 minutach jazdy zrobiła dużo, bo przy wysiadaniu czuć kolosalną różnicę.
Ja dziś jak wsiadłem do nagrzane auta, które stało 8h na słońcu, to po 5 minutach musiałem zmniejszyć nadmuch z 2 na 1 bo mi się zimno robiło :D