Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic Eg8 a centralny na pilota z MB. Jest taka możliwość?

xman
02-06-16, 20:35
Witam. Pytanie niby proste a mnie nurtuje. Nie mam centralnego na pilota tylko z kluczyka... Wersje MB miały centrala na pilota. Ej/Ek odpada z tego co wiem. Aczkolwiek MB jest na bardzo podobnej instalacji co EG. I tutaj moje pytanie.

Czy jeżeliby wymienił sterownik w drzwiach kierowcy (ten zielony) na taki z angielki z pilotem to central by był już z pilota? Czy to jest zbyt proste żeby było prawdziwe? Lub co trzeba zamienić/dorobić żeby central z pilota działał OEMowy?

mort
04-06-16, 13:48
Nie łatwiej Ci będzie wrzucić uniwersalną centralkę? :P w MB w drzwiach kierowcy masz sterownik od "komfortowego opuszczania szyby". w Drzwiach masz całą centralkę od centralnego (z kluczyka) a centralka od OEM pilota jest za konsolą, jeżeli była montowana jako opcja. Wiem że ludzie podmieniali OEM centralki na uniwersalne i hulało więc coś w tym może być ;) Dorzucić musisz albo zamek kierowcy z OEM siłownikiem, albo dokupić siłownik na dwa przewody który będzie zamykał/otwierał auto po wyzwoleniu go z centralki pilota.

MM63
04-06-16, 15:46
Odpuść oem centralny na podczerwień, załóż lepiej uniwersalną centralkę i oem siłownik na pięciu przewodach.

xman
04-06-16, 22:16
Mi bardziej zależy na OEMie niż na działaniu. Chcę jak najmniej wkładać gratów, które nie mają nic wspólnego z hondą.

A jeżeli nie z MB to z czego warto by było zapodać taki centralny oczywiście poza uniwersalnym. I taki OEMowy centralny, który nie ma nic wspólnego z radiem jak to np ma miejsce w sedanie ej6 USDM.

PlushaQ
06-06-16, 17:28
Nie istnieje rozwiązanie jakiego szukasz.
Jedyną (najsensowniejszą) opcją jest założenie do drzwi kierowcy siłownika z lewych tylnych drzwi sedana i spięcie tego z uniwersalną centralką. Możesz polować też na rozbudowane (3-4-5) żyłowe siłowniki, które jak dobrze pamiętam pasują z Integry sedan, Odysseya i CHYBA s2000.

EDIT:
A tak generalnie to polecam popatrzeć po hamburgerowych forach (honda-tech.com) tam wymyślają różne ciekawostki. Na naszych forach tego uświadczysz.

xman
07-06-16, 09:18
Ok przegrzebię w wolnej chwili :) Dzięki za pomoc póki co :D