Zobacz pełn± wersję : D 15 B 2 Po Remoncie
Witam i Odrazu Pytam jestem jakis tydzien po remoncie silnika i chciałem zapytać jak to jest dokładnie ztym docieraniem silnika staramm sie jezdzic do 2,5tys obrotow.ale ale od czasu kilka razy depnołem silnikowi po przejechaniu 200 km do 5 tys obr. teraz mam juz nabite 700km nie zauwazyłem jak narazie ubytku oleju powiedzcie czy od takich kilku wkretek silnika na obroty mogłem już cos schrzanić ??? jestem troche moze przewrazliwiony ale zastanawia to mnie>prosze nie usować tego tematu dodam jeszcze ze zalałem półsyntetyk 10W40 ...Pozdrawiam
Jezeli jestes taki wrazliwy to dlaczego jej wstawiales? Odpusc sobie narazie i pamietaj tez zeby jej za bardzo nie mulic! Mysle ze spokojna jazda do 3,5-4 tys, obr bedzie ok. ALE pokojna, nie gaz w podloge Zioom.
.Panowie Dalej czekam na wasze odpowiedzi..
ja po remoncie docierałem 1 dzień 100km jeĽdziłem specjalnie powolutku do 3 tys.
potem przez jakie¶ 900km do max 5000 . spu¶ciłem olej wlałem pełen syntetyk oczywi¶cie filtr i było cacy
odrazu przedmuchałem do 7000 ido dzi¶ cacy nic oleju nie łyka a minęło już 2,5 roku i 35 tys. km
olej leje General Motors za 55zl 5l. i sobie chwale ;]
1.Dociera sie na mineralnym poniewaz ma gorsze wlasciwosci smoarujace i silnik szybko sie uklada, robimy na nim do 500km w roznych zakresach obrotowych ale nie wiecej jak 5000obr.
2.Spuszczamy mineralny,zalewamy syntetyk i rura!
moja jest 2 tygodnie po kapitalce... jezdzilem tak do 4,5 tys. przez 900km (ale dosc dynamicznie) tak jak kolega napisal nie mulic i nie deptac do spodu.... wymienilem olej i czasem krece do 6-6,5tys. poki co jest oki ....