Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : centralny + alarm

emo
22-08-08, 22:11
panowie potrzebuje wskazuwek jak najszybciej dotyczacych alarmu i centralki w 5D jak podłączyć zeby zentralny seryjny był otwierany z pilota alarmu mówię z góry nie mam wpięcia w centralce czy trzeba wywlic oryg centralke i założyć inne siłowniki z przodu?? pozdrawiam

domell
23-08-08, 12:27
Silowniki sa dobre nie ma tylko prawdopodobnie (u mnie tak bylo) silownika w drzwiach kierowcy tylko switch. Ja nie wstawialem tego silownika z allegro za 10 zeta tylko kupilem orginalny silownik taki z rovera (taki sam jak w hondzie). Nic nie wywalasz po prostu wpinasz sie pod dwa przewody sterujace zamknij - drugi otworz jezeli masz alarm z centralnym. ale ktore to sa przewody to ci nie pomoge bo nie pamietam Dorzucam ci link moze to sa te kolory sprawdz LINK (http://www.upload.boo.pl/opis_zip66)

gregorion
25-08-08, 13:52
Jesli masz centralny pelen to masz 4 silowniki w kazdych drzwiach jeden i potrzebujesz najtanszego alarmu ze sterowaniem masa czyli "-" i wystarczy ze dopniesz te sterowanie do przewod silownika ktorys drzwi przednich. Jesli masz centralny sterowany z kluczyka czyli w drzwiach kierowcy nie masz silownika(ale masz instalacje) i musisz kupic chinczyka za 10 zeta z allegro i zamontowac go w drzwiach, oraz podlaczyc sterowanie do tegoz silownika w drzwiach kierowcy. Zdoswiadczenia powiem ze przeprowadzniem przewodow do drzwi jest prawie awykonalne wiec nalezy zlokalizowac te przewody wychodzace z drzwi(pod nogami kierowcy) i dopiąc sterowanie. Aha wszystkie opisy przewodow Hanki od centralnego i alarmu zreszta sa w manualu(jasno i przejrzyscie).

domell
25-08-08, 17:41
Od razu mowie ze z ciagnieciem przewodow daj sobie spokoj bo szkoda czasu i nerwow. Po prostu podepnij pod stare silownik a reszte znajdziesz gdzies pod kierownica te kolory tak jak masz pod linkiem ktory podalem wyzej. Ale powinienes do alarmu jakas instrukcje miec a jak nie to na elektrodzie podajrze masz instrukcje do wielu alarmow

emo
06-09-08, 10:12
Witam sorki ze dopiero teraz odpisuje byłem w szpitalu miałem operacje i niebylo kiedy z centralnym zrobiłem tak ni jak dołożyłem siłownik uniwersalny troche sie namęczyłem zeby to gralo miałem troszke za krótkie kable ale teraz jak dojde do siebie to zrobie tak jak w książkach pisza dziekuje za rady zostały wykorzystane na potwierdzenie moich myśli jak bede z tym robił tak jak ma byc a bede miał problem to napisze:)) dzięki i pozdrawiam:))