PDA

Zobacz pełną wersję : Hania oslepla :(

JeyJey
22-08-08, 19:20
Po restarcie kompa przestaly dzialac swiatla mijania.

Postojowki i dlugie dzialaja.

Mial ktos moze taki problem ?

emo
22-08-08, 22:23
hmm a sprawdzałeś na tablicy bezpieczników czy jest napięcie?? wpierw bym sprawdzał najbanalniejsze sprawy napięcie bezpieczniki przekaźniki a co do resetu kompa to morze przypadek

JeyJey
23-08-08, 08:28
Sie dopiero dowiedzialem, ze swiatla sa podlaczone na oddzielnych bezpiecznikach.

W zwiazku z tym pytanie ktory bezpiecznik odpowiada za swiatla mijania ?

Totalnie nie orientuje sie w tych sprawach.

Xus
23-08-08, 11:23
obok bezpiecznikow masz taki sprytny schowek, jak go wyjmiesz masz rozpisane wszystkie bezpieczniki

JeyJey
23-08-08, 11:38
Chodzi o to co jest wewnatrz samochodu po lewej stronie kierownicy, tak ?

Bo jesli tak to juz sprawdzalem - wszystko jest ok.

milycoupe
15-08-10, 04:23
Żeby nie zakładać kolejnego tematu podepnę się.
Koledzy, mam problem z "krótkimi" światłami, po prostu nie świecą. Wszystko po za tym działa (postojówki, drogowe, stop, itd). Problem pojawił się nagle. Sprawdziłem żarówki, ale są ok. Potem zacząłem szukać czy może któryś bezpiecznik się wysrał, ale po sprawdzeniu okazało się, że wszystkie są ok. Miał ktoś podobny przypadek ? Gdzie jeszcze szukać przyczyny ? Pozdro

Thomas80
15-08-10, 12:39
może nie tak samo ale miałem taki przypadek, ze spaliły mi się równocześnie oba światła mijania. tzn dokładnie żarniki do tych świateł.
tez byłem obsrany ze coś z instalacja bo bezpieczniki były ok, ale miałem zapasowy komplet żarówek i po wymianie jest ok.
z tego co czytałem na forum to było kilka takich przypadków z tym paleniem się żarówek, a dokładnie świateł mijania.

lukaskus
15-08-10, 14:30
Mi się kiedyś zacieło cos w manetce od świateł drogowych-mijania, wszystkie swiatla byly poza mijania, pomogło kilkakrotne przełączanie światła mijania-drogowe, drogowe-mijania.