PDA

Zobacz pełną wersję : serwo?

Box19
28-05-16, 19:42
Witam. Mam problem z silnikiem d15b2 z osprzętem od b7 Civic coupe V gen nie może on odpalić ale jak odłączę waż od serwa, który łączy serwo z ssącym odpala od pierwszego strzału ale wtedy brak halulców ale to oczywiste tak samo jest jak odłącze waż od odmy skrzyni korbowej również pali od strzała, obu przypadkach ma dziwne wysokie obroty, które spadają powoli do 900 obr/min po czym zaczynają one falować jakby krokowiec nawalał był już dwa razy czyszczony. Macie jakieś pomysły o co w tym chodzi?

rcmaniak
29-05-16, 20:02
A jak masz podpięte wszystkie węże i spróbujesz odpalić z wciśniętym gazem to zapala?

Box19
29-05-16, 22:26
z wciśniętym gazem zapala jak tylko puszcze pedał gazu gaśnie może to być przyczyna zatkanej odmy skrzyni korbowej? bo po odłączeniu węża od odmy auto odpala ale nie chodzi jak powinno

Kriss91
29-05-16, 23:17
Usterka pojawiła się nagle czy były jakieś mody? Sprawdź MAP sensor i jeśli jest on zewnętrzny to sprawdź też stan wężyka podciśnienia idącego do tego czujnika.

Box19
29-05-16, 23:29
Wymieniany byl slupek silnika d15b2 do coupe na osprzecie b7 map sensor jest w przepustnicy. Dodam ze wczesniej a aucie byl ssacy od z6 i przepustnica od b16 teraz ssacy i przepustnica jest seryjna ale czy by to mialo jakis wplyw? Nie wiem tyljo czy map sensor jest od d15 czy b16 ma to jakies znaczenie ?

pablo__89
30-05-16, 01:08
Krokowiec nie działa.

Box19
30-05-16, 03:19
Ale krokowiec to bardziej odpowiada za regulacje obrotow na jalowym biegu a ja mam problem z odpaleniem

Kriss91
30-05-16, 07:15
Upewnij się, że nie są pomylone kostki od map sensora i Tps.
Kontrolnie możesz sprawdzić jak zachowuje się na odpiętym krokowcu.

Box19
30-05-16, 09:22
Kostki sprawdzilem na forum znalazlem schemat z kolorami kabli jakie mam map sensor i czujnik polozenia przepystnicy sprawdze ten krokowiec ale nie moze byc to on bo jezdzilem na nim jeszcze tydzien temu jeszcze sprawdze kanaly w przepustnicy od map sensora moze pasta uszczelniajaca sa zapchane

rcmaniak
30-05-16, 15:29
To wygląda właśnie na krokowca skoro na otwartej przepustnicy czy powietrzu z innych miejsc np. podłączenia serwa silnik pracuje a po zamknięciu wszystkiego nie. Krokowiec powinien podawać powietrze przy zamknietej przepustnicy a najwidoczniej nie działa jak należy. albo jes zapchny gdzieś kanał dolotowy przy nim albo sam silniczek zły/źle podłączony.

Box19
30-05-16, 18:12
To sprawdze tego krokowca a najlepiej to kupie sprawnego bo tego ja go czyscilem dwa razy

Box19
04-06-16, 10:42
To jednak byl silniczek dziekuje serdecznie wszystkim za pomoc bez Was bym tego nie ogarnął :-)