Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jakie lampy przednie?

roobi321
26-05-16, 17:35
Cześć!
Jestem tu nowym i szczęśliwym posiadaczem Hondy Civic Hathback 1.4is 97r 6gen przedlift.

Chciałbym zmienić fabryczne lampy przednie na dymione najlepiej angel eyes. Jakie mam wybrać?
Sporo szperałem w necie i nigdzie nie mogłem znaleźć pasujących :(
Jest tu ktoś kto mogłby mi polecić jakieś niedrogie ale dobre i pasujące paczałki? :)

Ps. Jeśli nie ten dział to proszę o przeniesienie :)

Bonless
26-05-16, 18:15
Nie ma do tej budy lamp innych niż zwykłe H4. Wgrę wchodzi jedynie przeróbka na soczewkę ori lamp.

pafels
26-05-16, 18:26
bierz zemienniki depo i ciesz sie ładnymi dobrze świecącymi lampami w dobrej cenie

roobi321
26-05-16, 18:56
Czyli nic innego oprócz zwykłych fabrycznych białych h4 nie dostanę? :(
A te lampy depo? Może od nich są jakieś pasujące dymione, nie konieczne angel eyes :)

siara87
26-05-16, 18:58
http://jarusnet.pl/catalogsearch/result/?q=lampy+civic+VI

roobi321
26-05-16, 19:07
Niestety nie znalazłem tam nic pasującego :/
Jeżeli faktycznie niema żadnych innych niż fabryczne paczałki..może folia na lampy? Jak to się sprawuje w praktyce?

LEMS
26-05-16, 21:34
Jak masz stare, słabo świecące lampy i je przyciemnisz... to nie ma to sensu, ogólnie przednie lampy robić ciemniejsze mija sie ze zdrowym rozsądkiem.
Tył tez zbyt mądry do ciemnienia ;) nie jest, ale mniejsze zło niz przód. Chyba, ze soczewki bixenon wsadzisz 6000k to będziesz wniebowziety jak to swieci w porównaniu z seria i przyciemnienia nie zauwazysz. Wszystko to jest bez homologacji.

roobi321
27-05-16, 13:49
Generalnie lampy i tak kupuję nowe, ale chcę coś zrobić z pomarańczowymi migaczami gdyż nie będą ki wgl pasować do samochodu po przeróbkach które planuje :c

dziober
29-05-16, 10:54
IMHO pomaranczowe kierunki w lampach przednich są spoko prawie zawsze. Jak dla mnie dobrą robote robią białe boczne kierunki (na błotnikach) - do dostania bez problemu.

pozdrawiam
dziober

Bartko
30-05-16, 12:51
Zamienniki DEPO są po 300zł / komplet. Będziesz zadowolony. Wsadzasz normalne homologowane żarówki H4 i jeździsz.

Nie kombinuj, bo jak przyciemnisz to gówno będziesz widzieć. A jak wsadzisz "xenony" to będziesz oślepiał innych.
A jak się upierasz na "tuningowe" lampy to życzę abyś jak najszybciej je rozbił. Najlepiej obie na raz. Tak mnie to wkur... jak ktoś mnie oślepia.

Lepiej zainwestuj forsę w zawieszenie.

roobi321
01-06-16, 08:43
Właśnie dlatego zanim kupię wolałem dowiedzieć się coś więcej apropo tych lamp :)
Chcę aby lampy wygadały inaczej niż fabryka ale nie kosztem widoczności na drodze lub oślepianiem kogoś :)

dejwid
01-06-16, 15:13
zawsze możesz zrobić samemu retrofit albo jest kilka firm i osób które się zajmują takimi rzeczami. przykładowa realizacja [LINK] (https://hidretrofit.pl/honda-civic-liftback-kombii/) 10 minut szukania w googlach

Bartko
03-06-16, 14:30
Ciekawe co z elektryczną regulacją wysokości świateł po założeniu tych soczewek...?

Bonless
03-06-16, 14:47
Ciekawe co z elektryczną regulacją wysokości świateł po założeniu tych soczewek...?

Działa normalnie, nie ma z tym problemów.

roobi321
08-06-16, 01:04
super sprawa! o to mi chodziło :3

Fr3sHu
08-06-16, 10:44
Siema !
Jako że ten temat już jest postanowiłem się podpiąć, myślę właśnie nad odświeżeniem lamp, mam DEPO w całkiem dobrym stanie. Myślałem własnie o malowaniu chromowanego środka w lampie na czarny i soczewkę oraz USDM w kierunkach. Ale że tak powiem nie wiem z czym to się je, ktoś ma jakieś doświadczenie, wie jak to zrobić ? To jest w ogóle legalne ?

Bartko
08-06-16, 11:03
To jest w ogóle legalne ?Modyfikacja lamp = utrata ich homologacji.

misiek1590
23-08-16, 15:25
chyba ze kupisz wlasnie na stornie z lampami gdzie mozesz wyslac lampy swoje a oni ci przerobia lampy i naklejki nakleja :P
ale homologacja zostanie niestety EU :P

bartek_levis
24-08-16, 09:00
bzdura, czy robi to Heniek w stodole czy pro firma to jakakolwiek ingerencja w konstrukcję lampy równa się utracie homologacji, no chyba że udasz się do odpowiedniego urzędu, pimotu etc opłacisz miliony monet to Ci przyznają homologację dadzą papier i możesz latać :)

Bartko
24-08-16, 11:18
czy robi to Heniek w stodole czy pro firma to jakakolwiek ingerencja w konstrukcję lampy równa się utracie homologacjiAmen. :cool:
Co nie zmienia faktu, że korcą mnie te soczewki... :rolleyes:

firstborne
24-08-16, 11:35
Amen. :cool:
Co nie zmienia faktu, że korcą mnie te soczewki... :rolleyes:

To sobie przerób. Ja dałem lapmy do HIDretrofit. Raz, że świecą milion razy lepiej, lepiej wyglądają...same korzyści. Minusy, lepiej mieć sprawdzoną SKP, u mnie koles tylko pokazał palcem, że nawet w porządku wygląda a co najważniejsze nie oślepia...git by był, gdybym dodał spryski. Oczywiście nadruk na lampie jest, a sama policja prędzej doczepi się do tego, że masz ksenon, niźli przerobione lampy.

Bartko
25-08-16, 09:08
Ja dałem lapmy do HIDretrofit. Raz, że świecą milion razy lepiej, lepiej wyglądają...same korzyści.
najważniejsze nie oślepia Przekonałeś mnie.:D
Tylko nie kumam opcji czy do soczewek wkładają wtedy zwykłe H4? Czy coś innego? Jeszcze dla pewności dopytam: co z elektryczną regulacją wysokości świecenia? Działa po takiej przeróbce?

Minusy, lepiej mieć sprawdzoną SKPW tej SKP co ja robię przeglądy to się muszę prosić, żeby zechcieli mi chociaż trochę przejrzeć auto.

Jedras
25-08-16, 09:52
Zależy jaka soczewkę włożysz.. czy na d2s czy może mini H1... pod d2s nie ma możliwości włożenia innego zanika - w mini h1 możesz włożyć zwykła żarówkę w razie kontroli ;-)

Regulacja wysokości działa normalnie

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

firstborne
25-08-16, 10:12
w mini h1 możesz włożyć zwykła żarówkę w razie kontroli ;-)
Że niby H1?

co z elektryczną regulacją wysokości świecenia? Działa po takiej przeróbce?

Nie, zostaje manualne.

Jedras
25-08-16, 10:13
Że niby H1?
Dokładnie :)

firstborne
25-08-16, 10:14
Dokładnie
To Ci powiem, że do mojego mini H1 nie wchodzą...bańka jest za duża.

Jedras
25-08-16, 10:18
Wchodzą wchodzą :D do moich mini H1 tez nie chciały wejść ale jednak wchodzą :) bańka się mieści, a blokuje Ci się na tym ząbku blaszanym co jest pod bańka, zrobię Ci foto jak wrócę z pracy i pokaże o co chodzi... trzeba też pamiętać że w H1 należy podać masę na obudowę żarówki dlatego ja kupiłem sobie wtyczki H1 razem z masą i leżą w razie "wu" gotowe na montaż, natomiast biednie to świeci i bez xenonu jazda jest udręką

firstborne
25-08-16, 10:59
No możliwe, że trzeba trochę pokombinować, bo na siłę nie chciałem wciskać właśnie :P. Ale dzięki za info - w razie "w" faktycznie będzie można coś zrobić :D