Zobacz pełną wersję : jakie radio
potrzebuje radio z cd mp3 i usb i teraz takie pytanko czy według was lepiej kupić jakieś firmowe np pioneera czy jakieś badziewie mediona czy czegoś w tym stylu. na wzmacniaczu w radiu mi w ogóle nie zależy bo mam wszystko podpięte pod wzmacniacz
jak sie pytałem to opinie są podzielone każdy mówi inaczej i dlatego liczę na waszą pomoc
przekonałem sie bardziej do firmówki pioneera tylko teraz sie zastanawiam czy warto z usb czy nie?
popierwsze to jezeli masz podpiete radio pod wzmacniacz to jak najbardziej radio musi byc dobre jezeli ma to ładnie grac bo podsatawa dobrego audio to przecierz jest jednostka centralna, po drugie poco kupowac badziewie a po jakims czasie znów kupowac bo stwierdzisz ze to jednak nie jest jeszcze to co oczekiwałeś. a wspomniałes coś o pionku jak najbardziej polecam i na rynku jest sporo własnie z portem USB.
duzo zalezy od radia np jakosc dzwieku ..., jak ci na niej nie zalezy to bierz co chcesz
a według was warto kupować radio z usb czy nie?
no właśnie ogólnie nagłośnienie mam względne bo skrzynie blaupunkta i glośniki infinity z tyłu i to tego jeszcze jakieś względne głośniki z przodu i to wszystko mam podpięte pod wzmacniacz magnata tylko mam 4 piszczałki z przodu które podpięte mam do radia. mam teraz jakieś radio alpine ale niestety tylko z audio i wszystko byłoby dobrze jakby jeszcze te płyty audio dobrze czytało a ono raz czyta a raz nie bo w sumie ma z 5 lat to radio to już sie swoje wysłużyło pewnie ;-)
myślę na pioneerem deh 4000-ub albo deh 2020mp i co według was lepiej?
usb to zalezy czy Ci jest ono potrzebne, wiadomo ze jakosc jest najlepsza z plyt audio, z niedrogich radyjek polecam JVC maja bardzo dobry stosunek cena-jakosc, a te stare alpinki sa ponoc najlepsze, wtedy ta firma stawiala na jakosc a nie na zbedne wodotryski, co to dokladnie za model ? moze da sie jeszcze uratowac ? chyba ze bardzo zalezy Ci na mp3
Powiem ci szczeze ze moze i te radyjka z USB to fajna rzecz ale mi tam taki bajer niepotrzebny wystarczy MP3, WMA, u siebie mam Pioneera DEH-P7700MP i jestem bardzo zadowolony,
http://www.audiophile.pl/p/360_alpine_cdm-7859rb
takie mam radyjka alpine. według was jakieś czyszczenie lasera może pomóc alby to radio płyty audio dobrze czytało?
mówicie że z płyt mp3 jest dużo lepsza jakość muzyki niż np z pendriva podpiętego pod USB w radiu?
jeśli jeszcze nie czyściłeś, to na pewno może pomóc, a jesli nie, to zostaje jeszcze delikatne podkręcenie laserka, dopiero potem zakup nowego ;) chyba żeby opłacała się wymiana lasera, ale raczej wątpię...
mp3 z płyt czy ze sticka- jakość dokładnie ta sama.
a czyszczenie lasera to lepiej samemu wykonać czy dać komuś co sie na tym zna?
Zalezy jak chcesz to robic ;) Jeśli masz dostęp do płytki czyszczącej, to może pomóc, jak nie, to delikatnie wacikiem lekko nasączonym spirytusem, raczej trudno jest go uszkodzić w ten sposób. Tylko nie spróbuj go podłączać po otwarciu obudowy z wyjętą płytą żeby sprawdzić czy działa... podczerwieni i tak nie widać, ale siatkówkę przy niefortunnym padnięciu na oko może uszkodzić trwale ;)
b.negative
22-08-08, 21:15
Zgadzam się z kolegami wyżej. Przede wszystkim wystarczająca ilość wyjść RCA, co później pozwala na rozbudowę systemu. U mnie to zaważyło na zakupie 2 lata temu. Mam JVC KD-G722 (http://www.ceneo.pl/233757), jeździ już w 3cim aucie i jestem bardzo zadowolony. Używam w 99% USB i nie mam zastrzeżeń (jednak mam, brak odczytu winyli..... :D ). Są wady, ale rozpisywać się nie będę (chyba, że będziesz zainteresowany). Nie kupuj żadnych podrzędnych firm, inwestuj w sprawdzony, nie koniecznie najnowszy sprzęt.
Pozdrawiam
zapraszam do przyklejonego watku