PDA

Zobacz pełną wersję : Skwierczenie, syczenie silnika po rozgrzaniu i zgaszeniu.

Patriota
25-05-16, 13:59
Witam. Właśnie kupiłem civica sedan z 2007 roku. I mam pewna zagwozdke. Otoz cos skwierczy, tudziez syczy pod maska. Jest to bardzo ciche syczenie i takie nie jednostajne. Normalnie go nie slychac, musi byc w miarę cicho dookoła i do tego trzeba ucho przyłożyć do frontu silnika. Na włączonym silniku nie slysze tego, dopiero po zgaszeniu. W codziennych warunkach tez nie słychać. Płyn chlodzacy byl na minimum. Nie wiem czy schodzi bo zrobilem dopiero 200km i w zbiorbiczku jest tyle co bylo. Teraz dolalem do max. Co to może byc? Moze to normalne ze jak stygnie to tak sobie cicho skwierczy.

Silnik suchy, nie widze żadnych wyciekow, pod korkiem nie ma musztardy. Zresztą auto ma 80tysi przebiegu. Samochod jezdzi normalnie, temperatury w normie tylko ten dzwiek. Dzwiek dochodzi raczej centralnie z frotnu silnika.

Grze_chu
25-05-16, 16:18
U mnie syczenie pojawia się też w trakcie jazdy, np. przy dynamicznym przyspieszaniu i wrzuceniu np. na 6 bieg. Obstawiam u siebie układ klimatyzacji, bo pokrywa się to z pogodą (w gorące dni) :)

zyga502
25-05-16, 21:53
Co to może byc? Moze to normalne ze jak stygnie to tak sobie cicho skwierczy.

jest to normalne,nie martw się tym