PDA

Zobacz pełną wersję : Zgubione kluczyki

MarcinWL
21-05-16, 23:57
Mam problem bo mój brat zgubił jedyne kluczyki od samochodu które były, to jest ek3 1999r.
Z tego co wygrzebałem w necie trzeba kupić komplet: kluczyki + wkład stacyjki + zamek do drzwi i klapy, oraz komputer i sterownik immobilisera?
Pytałem się o dorobienie kluczyka do obecnych zamków i ma to kosztować 400zł... trochę drogo

Jakieś pomysły jak najtaniej i najszybciej rozwiązać problem?

elton_26
22-05-16, 07:51
Nawet tego czerwonego, serwisowego nie ma?
Chyba najtaniej będzie kupić używany manual

MarcinWL
22-05-16, 10:55
nie ma zadnego.
uzywany manual czyli?

kamil39
22-05-16, 12:59
Podpytaj tam gdzie dorabiaja kluczyki np. do zamków drzwi normalnych, czy jak im dasz wkladke zamka z drzwi samochodowych, czy Ci nie dorobia do niej kluczyka... powinno to nie duzo kosztowac.
Z immo to nie mam pojecia, czy ta pastylke czy cos tez zgubiles... bo to bedzie wiekszy problem.

smok
22-05-16, 14:28
Jak ja dorabiałem sobie kluczyk to nie dawałem im oryginalnego(posiadałęm go) ani wkladki tylko podjechałem to zwykłego zakładu zajmującego się dorabianiem kluczy, została zamówiona "surówka" kluczyka Hondy 50 zł, wsadzili ja w zamek od drzwi troche podszlifowali i pasuje, zajeło im to maks 10 minut. Zapłaciłem 70 zł za wszystko :)
A jeżeli chodzi o tą pastylkę o której była mowa wczesniej to jest to transponder który daje sygnał do imo. Koszt dorobienia u mnie w Olsztynie to było 200 zł, a wyglądało to tak, że musiałęm odpiać kostki i wyjąć imo spod kierownicy i podrzucić do nich, zakodował sygnał na nowo na miejscu trwało to około 30 minut.

MarcinWL
22-05-16, 17:54
napisalem w pierwszym poscie ze dorobienie i zakodowanie kluczy do obecnych zamkow kosztuje 400zl i szukam tanszego rozwiazania ale bez druciarstwa

sebo263
22-05-16, 18:22
A może dorobić kluczyk i wywalić IMO z kompa?

MarcinWL
22-05-16, 20:03
Rozważam tą drut opcję jako tymczasową

smok
22-05-16, 23:26
napisalem w pierwszym poscie ze dorobienie i zakodowanie kluczy do obecnych zamkow kosztuje 400zl i szukam tanszego rozwiazania ale bez druciarstwa

A gdzie Ty tu masz druciarstwo? Chyba, ze to nie bylo do mojego postu.

mikolaj
23-05-16, 08:14
http://www.civicklub.pl/forum/archive/index.php/t-130281.html

Wysłane z mojego INSIGNIA_550i przy użyciu Tapatalka

MarcinWL
23-05-16, 16:12
bylo to odnosnie usuwania immo

mikolaj
24-05-16, 10:55
Tak

Wysłane z mojego INSIGNIA_550i przy użyciu Tapatalka

MarcinWL
10-06-16, 18:38
W końcu usuneliśmy płytkę immobilizera, jednak samochód brata dalej nie odpala. Jednak gdy przełożyliśmy ecu do mojej hondy (ten sam model), odpalił wyświetlając check engine. Silnik odpala chwilę po zapaleniu się lampki check engine, w tym momencie słychać też załączenie się przekaźnika znajdującego się po prawej stronie schowka, w tej drugiej hondzie tego nie ma (tylko kręci rozrusznik i nie odpala). Czy może ktoś poradzić dlaczego gdy mamy identyczne samochody, jeden odpala a drugi nie?

ok jednak druga też odpala. Pomogło zwarcie pinu 11 modułu immo do masy