Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : jazda przed zakupem CRX

sHymii
20-05-16, 20:33
Witam serdecznie
mega się zjarałem na kupno drugiej HONDZI i chciałbym żeby było to zdrowy CRX :)
czy krtóryś z kolegów posiada takie autko w Bydgoszczy lub Radomiu? i miałby ochotę przewieźć mnie żeby jeszcze bardziej przekonać mnie do zakupu właśnie tego autka? i co nieco pogadać na co zwrócić uwagę przy zakupie...
chciałbym kupić tego CRX włożyć trochę pracy i pieniążków tak żeby cieszyć się takim autkiem przez dobrych kilka lat...miałoby to być autko tylko na lato na weekendowe wypady i sporadyczne dojazdy do pracy w ładne dni...autko do funnu:)
jeśli znacie kogoś kto chce sprzedać coś takiego lub kogoś kto mógłby mnie przewieźć trochę takim autkiem to proszę o info na PW

z góry dzięki
pozdrawiam

sHymii
07-06-16, 12:30
żeby nie zakładać nowego tematu to może tutaj podrzucę:)
może znajdzie się ktoś pomocny i bardziej obeznany

na forum CRX został wystawiony rex:
https://drive.google.com/folderview?id=0B5K6WabFz_X1WGdBSW9BSVQ2SlU&usp=sharing

czy ktoś zna te auto? sprzedawany w Wawie...
jak myślicie czy te 'drobne' :D rzeczy związane z blacharką są do odratowania? czy to grubsza sprawa? są może w okolicach Radomia albo Wawy prawdziwi spece którzy byli by w stanie doprowadzić tego ReXa to bardzo dobrego stanu?

Labed2007
07-06-16, 12:35
Spokojnie do odratowania, myślę ze egzemplarz warty uwagi. Szkoda że ktoś go tak zapuścił pod tym względem bo po za tym naprawdę niezły.
5000zł nie wiem czy ci starczy żeby to wszystko zrobić. 8000zł żeby było dobrze musisz położyć.

sHymii
07-06-16, 13:12
dzięki za info:)
też tak myślałem, że trochę będzie kosztować odratowanie tego autka...

mixturant
07-06-16, 13:13
Ja z kolei uważam, że w 5000 zł odratowanie blacharki powinno się zamknąć. Jak dobrze poszukasz to blacharza za 1500 zł i lakiernika za 3500 zł ogarniesz :) Mówimy tutaj o malowaniu całości auta po zewnątrz. Do tego fajnie byłoby wymienić szybę przednią, bo i tak trzeba ją wyciąć. Czyli wg mnie 5500 zł starczy na odbudowę blachówy z wymianą szyby.

sHymii
07-06-16, 20:31
Dzięki
Podrzuciłem jeszcze foty do 'znajomego' blacharz i czekam na jego opinię...
Też mi się wydaje że te 5k mogło by starczyć...to i tak mniej niż zakładałem, bo założyłem że auto za 10k i drugie tyle na odnowienie...
A co myślicie o czymś takim jak zrobienie blacharki i potem oklejenie w czarny mat ;) czegoś takiego chyba nie ma...

mixturant
07-06-16, 20:56
nie rób tego, auta w czarnym macie wyglądają słabo :( To musi być OEM kolor. Jak klasyk to klasyk po całości :)

sHymii
08-06-16, 17:43
masz rację :D tak tylko pytałem:P bo byłem ciekaw czy ktoś już coś takiego robił na całym aucie i jakby to wyglądało...?
mój plan jest jednak taki żeby iść w OEM i może żółte blachy:D heheee

sHymii
12-06-16, 11:53
No i Rex z linka powyżej kupiony ;))))))
Dzięki wszystkim za info i opinie...
Temat do zamknięcia