Zobacz pełną wersję : Migające światełko na podsufitce Civic EK3 '97 HB
Witam,
Zauważyłem dziwne zachowanie światełka na podsufitce. Ustawione w pozycji środkowej załącza się i gaśnie przy otwarciu/zamknięciu drzwi. Cuda zaczynają się podczas jazdy - zaczyna mrugać. Jakieś pomysły ?
nie ten dział to raz.
czujnik otwarcia drzwi, na słupku (tym na którym masz pas bezpieczeństwa) w okolicy bolca który wchodzi w zamek (nie wiem jak inaczej to nazwać :p ) jest taki czujnik najpierw bym to sprawdził/przeczyścił to dwa.
A te swiatelko to czasem nie ledy? Miałem to samo mruganie. Ledy swieca nawet przy minimalnym napieciu/masie?. Wszystkie krancowki sprawdzalem,
a pomogla wymiana zarowki na zwykla rurke :) taka jak byla wczesniej.
A te swiatelko to czasem nie ledy? Miałem to samo mruganie. Ledy swieca nawet przy minimalnym napieciu/masie?. Wszystkie krancowki sprawdzalem,
a pomogla wymiana zarowki na zwykla rurke :) taka jak byla wczesniej.
Ja mam ledową u siebie i nie mruga :<
dopiero jak otworzę drzwi od kierowcy to świruje bo mam właśnie krańcówę do wymiany, raz ją regenerowałem - zeszlifowałem, przez chwilę było ok a teraz znowu się zaczęło...
W klapie bagażnika też jest jakiś czujnik ? Tak wizualnie niczego nie widzę - przynajmniej podobnego do tych na drzwiach ...
przy zamku taki prostokątny pod gumą powinien być trochę inny jest niż ten w drzwiach