Zobacz pełną wersję : Urwana szpilka kolektora wydechowego..
Witam. Ostatnio przykręcając kolektor wydechowy jedna ze szpilek niestety się poddała i się urwała.. Skręciłem wszystko na reszcie odpaliłem silnik i auto chodzi bardzo ładnie również nie zauważyłem aby były w tym miejscu przedmuchy.. Zdaje się że pod kątem szczelnośni jest wszystko si..
Ale nie daje mi to spokoju i chcialbym ja wymienic. Macie jakoes patenty jak usunąc resztki tej szpilki? Bez sciagania glowicy itp?
Wysłane z mojego LG-H525n przy użyciu Tapatalka
krzysiek50
17-05-16, 09:03
wykretakiem
A są jakieś symptomy ktore wskazują że połączenie głowica-kolektor wydechowy jest nieszczelne nawet w najmniejszym stopniu?
Dospawaj nakrętkę i odkręć.
Jak niby mam to zrobic jak szpilka siedzi gleboko w srodku? :D
Rozwierć szpilke i wklej drugą i tyle ;)jak gwint zerwany to helicoil albo nagwintowac na szpilke o większym rozmiarze
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Kupiłem zestaw wykrętaków i jak to nie zadziala to wkleje szpilkę, kupiłem też klej ktory po wyschnięciu tworzy strukture metalu..
firstborne
17-05-16, 16:58
helicoil
Polecam. Naprawiłem tym gwint w głowicy i 2 gwinty w klawiaturze, pokrywa trzyma hardo, a sam gwint jest o wiele trwalszy niźli oryginalny.
Jak bardzo głęboko ?
Jakieś 3 mm.. Zresztą próbowałem bawić się tymi wkrętakami.. Dostep jest tak ujowy ze nie wykrecisz tego.. Wiec rozwieciłem szpilkę i na to miejsce wkleiłem nową.. Klej baaardzo mocny. Szpilka trzyma sie bardzo mocno i mogłem spokojnie dociągnąć sruby z duzym oporem..