Zobacz pełną wersję : Kierownica z Accorda VI do 5D
Poszukuje SPRAWDZONYCH informacji czy kierownica wraz z poduszką podejdzie do MB
Nie mam skąd użyczyć żeby sprawdzić czy wchodzi na wieloklin, czy będzie wyrzucała migacze i jak wygląda wtyczka
kazik2_h9w3
15-05-16, 21:57
Nie bedzie pasowac bo ma wieloklin jak 6g tzn ej ek
to mazna przelozyc kolumne kier z 6gen, do 5gena pasuje wymiennie
Nie bedzie pasowac bo ma wieloklin jak 6g tzn ej ek
Słabo. Liczyłem że podejdzie - szukam możliwości montażu przycisków do tempomatu. Od Accorda VI kierownice są dostępne, tanie, często z przyciskami, plus jeszcze po drugiej stronie mają dwa dodatkowe przyciski do radia
to mazna przelozyc kolumne kier z 6gen, do 5gena pasuje wymiennie
Więc patrząc pod względem rodzaju wieloklinu to będzie tak:
każdy civic 5g = accord VI = civic 6g EJ/EK ??
Są może jakieś różnice w kolumnie z SRS i bez ?
nie do konca, 4gen =5gen , 6gen =7gen
kazik2_h9w3
15-05-16, 22:18
A 5d=5g mowa o civicach
Mozesz szukac kiery z integry ale nie pamietam dokladnie z ktorej ale maja tez sterowanie tempomatu lub do takiej dołożyć sterowanie z kiery z prelude 5g
Z tego co napisaliście wnioskuje że do MB/MC/MA pasuje kierownica
- Civic 7gen taka http://allegro.pl/kierownica-civic-vii-lift-multifunkcja-do-obszycia-i6028806082.html
- Accord 6gen o której myślałem na początku, ale pod warunkiem że zmienię kolumnę na taką z Civica 5gen na przykład z EG
- Prelude V taka http://olx.pl/oferta/kierownica-honda-prelude-5-gen-CID5-IDd28F5.html
Do obu kierownic potrzebujesz kolumny z civica 6gen
Kombinacje jak s****ysyn, podczas gdy w 5genie byly czarne kierownice z tempomatem i podchodzą P&P.
Ewentualnie accord V eu.
kazik2_h9w3
16-05-16, 06:52
No też racja
W koncu bralismy z bracholem z 5g tasme srs do sterowania tempomatu by podpiąć guziki ktore finalnie służyły do czego innego
Do obu kierownic potrzebujesz kolumny z civica 6gen
do obu czyli do których bo wymieniłem 3 opcje
Kombinacje jak s****ysyn, podczas gdy w 5genie byly czarne kierownice z tempomatem i podchodzą P&P.
Nie widziałem jeszcze żadnej czarnej z przyciskami na sell, na allegro też nie ma. Wnioskuje że mogą być słabo dostępne
Ewentualnie accord V eu.
Wersja eu od us się czymś z wyglądu różni ?
;2707005']
Wersja eu od us się czymś z wyglądu różni ?
Tak, to dwa różne auta. Wieloklinem sie na przykład różnią.
A taka kiere ma byle jakie 5g noblesse.
jedynie taśma kierownicy z 5g będze pasować tylko do przelifta, ale można przerobić taśmę która jest bo akurat ma wolne dodatkowe trzy piny, u mnie właśnie jest takie coś zakładane do sterowania tempomatem